Header image

Collectieve ziektekostenregeling van de gemeente Berkelland

BERKELLAND - Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners met een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau kiezen via welke verzekeraar zij willen deelnemen aan de collectieve ziektekostenregeling. Deze regeling bestaat al langer en werd tot nu toe alleen uitgevoerd door Menzis. Met ingang van 2018 is het mogelijk om niet alleen via Menzis, maar ook via InTwente of Salland Zorgverzekeringen deel te nemen aan de collectieve ziektekostenregeling

 

Maatwerk
In samenwerking met de drie zorgverzekeraars heeft de gemeente Berkelland de mogelijkheden tot deelname aan de collectieve ziektekostenregeling verruimd. Zo is er meer keuze en zijn er meer mogelijkheden om een ziektekostenregeling af te sluiten. 

 

Wie komt in aanmerking?
Inwoners met een laag inkomen (tot 130 procent van de bijstandsnorm) kunnen overstappen op deze collectieve ziektekostenregeling. In de volgende tabel is te lezen wat een inwoner (of samen met hun partner) dan maximaal netto mag verdienen om hiervan gebruik te kunnen maken.

 

Meer weten of overstappen?
Inwoners die meer willen weten of denken aan overstappen, kunnen terecht op de website www.gezondverzekerd.nl (vul Berkelland in). Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de overstapcoaches van Menzis, InTwente of Salland Zorgverzekeringen.

 

Op het gemeentehuis en bij de teams van Voormekaar zijn folders op te halen met daarin informatie over de verschillende ziektekostenregelingen.


Aanmelden voor spreekuren
Inwoners die er zelf niet uitkomen en ook niet met iemand uit  hun omgeving, kunnen een afspraak maken voor één van de twee spreekuren van de gemeente Berkelland op 6 december (13:30-16:30) en 28 december (09:00-12:00). Hiervoor bellen zij naar de gemeente Berkelland op 0545-250 250. De spreekuren worden verzorgd door een team van overstapcoaches en vrijwilligers die graag een op de situatie toegespitst advies geven.

 

Let op de uiterste overstapdatum!
Tot en met 31 december 2017 is het mogelijk om te veranderen van zorgverzekeraar.  Overstappen kan alleen als er geen betalingsachterstand is bij de huidige zorgverzekeraar.


Een collectieve ziektekostenregeling
Door het aanbieden van een collectieve ziektekostenverzekering probeert de gemeente te voorkomen dat een kwetsbare doelgroep, namelijk inwoners met hoge zorgkosten en een laag inkomen, door het eigen risico in de financiële problemen komt en/of zorg mijdt.



Ander nieuws