Header image

Crowdfunding voor film Opgepast gestart

RUURLO -  "Draaien wil ik!" Filmmaker, regisseur en producent Jelle Kleinhesselink (19) uit Ruurlo wil echt aan de slag. Donderdag startte de crowdfunding voor zijn nieuwe film Opgepast. Het script voor de film ligt klaar. De acteurs staan te trappelen en de complete filmcrew is klaar om te starten. Zesduizend euro is er nodig om daadwerkelijk de camera's te kunnen laten draaien.

Jelle Kleinhesselink maakte naam met zijn film 'Homo?! Boeit geen flikker!'. Met deze film wilde de Ruurlose filmmaker homoseksualiteit bespreekbaar maken. En dat is gelukt. Niet alleen in de regio bezoekt hij scholen om de film te laten zien en te praten over het onderwerp, ook was hij te horen op NPO Radio1. Daar deed hij zijn zegje nadat in het nieuws was dat twee mannen in Arnhem klappen hadden gekregen vanwege hun geaardheid.

Jelle glimt van trots als hij over het succes vertelt. "Ik ben vroeger gepest, maar daar kan ik nu boven staan", zegt hij vol zelfvertrouwen. "Mijn homoseksualiteit is voor mij niet echt een probleem geweest. Maar ik merkte dat mijn docent op de middelbare school het erg moeilijk vond om voorlichting hierover te geven. Daarom ben ik op mijn 16e begonnen met het schrijven van het filmscript. Ik kon dit script gemakkelijk schrijven, want het ligt heel dicht bij me. Ik leef in het onderwerp."

Jelle gaat echter verder voor de acceptatie van homoseksualiteit dan alleen een film maken en discussiëren op scholen. "Ik zit regelmatig bij de gemeente en andere zorg instanties om de tafel om het te hebben over beleid, bijvoorbeeld ten aanzien van het voeren van de regenboogvlag, waarmee aangegeven wordt dat mensen voor hun homoseksualiteit uit mogen komen ", legt de sympathieke Ruurloër uit.

Verpleegkundige
Voor het onderwerp van zijn tweede film Opgepast hoefde Jelle ook niet lang na te denken. "Een van de crewleden, Annique Bakker, werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis in Hengelo OV. Zij vertelde over jongeren die na een avond stappen binnengebracht werden in het ziekenhuis. Dat was het onderwerp voor een nieuwe film: onbewuste gevaren in het uitgaansleven. Daarmee wil ik jongeren confronteren. Het script heb ik samen met Annique geschreven. Zij heeft de ervaring uit de praktijk. Zij is de ambassadrice van Opgepast geworden", lacht Kleinhesselink. Hij hoop ook met deze film het gesprek over dit onderwerp op gang te brengen.

Nu is het nog een kwestie van geld. Zesduizend euro is er nodig om van start te gaan. Daarmee is de Ruurlose filmmaker er nog lang niet. De totale begroting voor deze film schat hij op 30.000 euro. Naast dat hij zelf de boer op gaat om subsidies los te peuteren bij diverse instanties en overheden is ook stichting Cinecrowd ingeschakeld. Dit is een crowdfundingplatform voor filmmakers.

Crew
De crew is in ieder geval klaar om te starten. De hoofdrolspelers zijn geselecteerd uit zo'n 250 belangstellenden die zich aangemeld hadden voor de audities. "Het was niet te geloven dat zich zo veel mensen hebben gemeld op onze oproepen via social media. Mensen uit het hele land hebben zich gemeld. Een van de hoofdrolspelers woont zelfs in Duitsland."

De vaste ploeg bestaat uit vijf personen. Naast Jelle  werken vrienden Annique Bakker en Frank Schoonderbeek mee. Vader Martin Kleinhesselink en ook zijn oom Wim Blaauw maken deel uit van het productieteam. "Misschien komt het door het leeftijdsverschil in het team, maar ik heb gemerkt dat Homo?! boeit geen filkker! ook mensen van diverse leeftijden aansprak. Het was mijn insteek om voor jongeren een film te maken, maar ook de ouders en grootouders bleken geïnteresseerd. Ik hoop dat dat voor Opgepast ook op gaat."

Wie meer wil weten over de film Opgepast kan een kijkje nemen op: www.cinecrowd.com/opgepast, of www.opgepastdefilm.nl.




Ander nieuws