Header image

D66 in Berkelland wil hertelling stemmen

BORCULO - D66 in de raad van Berkelland wil hertelling van de stemmen. Dat bevestigt Han Boer uit Neede, wethouder voor deze partij in het huidige college. 'Het gaat om een verschil van 9 stemmen om een restzetel met het CDA', zegt Boer. D66 in Berkelland kreeg 4 zetels vorige week bij de raadsverkiezingen, het CDA 8.


Vier jaar geleden greep de partij van Boer ook al naast een restzetel. Dat ging toen om enkele tientallen stemmen. Boer: 'Het verschil is nu veel kleiner.'


De gemeenteraad van Berkelland vergadert maandagavond over het verzoek. Boer: 'Ik heb dit vrijdag al aangekondigd en toen hoorde ik geen enkele partij tegen zijn.'


Zelf kreeg Boer afgelopen woensdag 1984 stemmen. Na Anjo Bosman van Gemeentebelangen (2099) kreeg Boer de meeste voorkeursstemmen in Berkelland.


Als een meerderheid van de gemeenteraad akkoord is met de hertelling dan zou die dinsdag al kunnen plaatsvinden, zegt Boer.


Het berekenen van restzetels kan in Nederland op twee manieren. In het geval van de gemeente Berkelland gaat om de berekening van de methode-D'Hondt.


Door Mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws