Header image

Donatieregeling voor amateurkunstenaars krijgt vervolg

GELDERLANAD - De donatieregeling Maak het in Gelderland krijgt een vervolg. Cultuurmij Oost en VSBfonds ondersteunen in 2017 opnieuw projecten van amateurkunstenaars die niet georganiseerd zijn in een stichting of vereniging. Plannen en ideeën waarin de artistieke ontwikkeling centraal staat maken kans op financiële ondersteuning tot maximaal 5.000 euro. Op 22 mei kun je voor meer informatie of voor het aanscherpen van de aanvraag terecht tijdens de inspiratiebijeenkomst in de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

 

Niet iedereen die in zijn of haar vrije tijd muziek maakt, schildert, danst of een andere kunstvorm beoefent,
is aangesloten bij een vereniging of stichting en ook de groep amateurkunstenaars die kort samenwerken aan een project groeit. Voor deze initiatieven ontbreekt het vaak aan mogelijkheden om financiële ondersteuning aan te vragen omdat er geen rechtspersoonlijkheid bij betrokken is. Daarom heeft VSBfonds in samenwerking met Cultuurmij Oost de donatieregeling Maak het in Gelderland opgezet waar nog tot 9 juni 2017 een donatie kan worden aangevraagd. Alle disciplines en groepen van alle leeftijden kunnen meedoen. 

 

Inspiratiebijeenkomst

Op maandag 22 mei organiseert Cultuurmij Oost van 19.00 tot 21.00 uur een inspiratiebijeenkomst over deze regeling in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Tijdens deze avond zal er een korte uitleg over de regeling worden gegeven. Meindert Bussink, oprichter van Behind the Corner, geeft zijn visie op de kansen en mogelijkheden voor de popmuziek in de Achterhoek. Daarnaast  presenteert onderzoekster dr. Miriam Geerdes-Gazzah enkele interessante ontdekkingen die het onderzoek Culturele hotspots, uitgevoerd in opdracht van het LKCA i.s.m. Cultuurmij Oost, heeft opgeleverd. De inspiratiebijeenkomst is gratis toegankelijk. Aanmelden voor
18 mei is gewenst en kan via remcopeters@cultuurmijoost.nl.Ander nieuws