Header image

Excelsior Eibergen gaat naar WMC

EIBERGEN- Excelsior Eibergen zal op zondag 16 juli a.s. deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, een internationale muziekfestival dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Bij de komende editie zullen 260 deelnemende orkesten uit 32 landen en 5 continenten strijden om de titel in hun divisie, zowel in concertvorm als bij mars- en showwedstrijden.

 

Het WMC is niet alleen een muzikale wedstrijd tussen orkesten maar is een groot festival, verdeeld over vier weekenden. Hierbij worden ook clinics, workshops, concerten en feesten georganiseerd. Op basis van voorgaande jaargangen worden circa 500.000 bezoekers verwacht.

Excelsior Eibergen is geselecteerd om op het WMC te laten zien wat dit harmonieorkest in huis heeft. Excelsior komt uit in de eerste divisie harmonie, met in totaal 23 deelnemers. Voor alle orkesten in deze divisie geldt dat er twee werken moeten worden gespeeld, eventueel voorafgegaan door een inspeelwerk om aan de zaal te kunnen wennen. Eén van de twee werken is een verplicht werk en is dus voor elk orkest in de divisie hetzelfde, om een goede vergelijking te kunnen maken.

Voor Excelsior is het verplichte werk 'The Unknown Journey', gecomponeerd door Philip Sparke. Het muziekstuk is meer dan eerste divisie waardig. Hoog tempo en snelle vingerbewegingen van de muzikanten, typeren dit stuk. Als tegenhanger is besloten om als keuzewerk Poema Alpestre van Franco Cesarini uit te voeren. Met de fraaie melodieën en grootse hoogtepunten laat dit een hele andere kant zien van het orkest. 

Try-outs
Om deze twee zware werken goed uit te kunnen voeren is een gedegen training vereist. In de aankomende weken staan nog twee try-out concerten gepland om te wennen aan verschillende soorten akoestiek, maar natuurlijk ook om aan belangstellenden te laten zien wat het orkest in de afgelopen periode voor elkaar heeft gekregen. De try-out concerten zullen plaatsvinden op 24 juni om 20.30 in het Muziekcentrum in Borculo en op 8 juli om 20.00 in de Eibergse Pickerhal. Hier is iedereen natuurlijk van harte welkom. Zo kunt u toch een beetje meegenieten van het WMC zonder naar Kerkrade te hoeven reizen.

WMC informatie
Excelsior Eibergen zal op 16 juli om 15.20u in de Rodahal te Kerkrade de strijd aangaan met de andere orkesten. Het optreden zal worden beoordeeld met punten. Ook op de 16e is iedereen van harte welkom om de prestaties van Excelsior op dit WMC te aanschouwen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.wmc.nl. De uiteindelijke uitslag is pas bekend nadat het laatste orkest heeft gespeeld op 30 juli.Ander nieuws