Header image

Expositie ‘Wat handen kunnen maken’

ZELHEM- 'Wat handen kunnen maken', is een inspirerende expositie waarbij in Museum Smedekinck in Zelhem werkstukken worden tentoongesteld, die met behulp van diverse handwerktechnieken zijn vervaardigd. Circa vijftien hobbyisten, allen als vrijwilliger werkzaam bij het museum, exposeren een deel van hun werk. De expositie is te zien van 13 juni t/m 24 augustus aanstaande.

De verscheidenheid in tentoongestelde werken, gebruikte materialen en toegepaste technieken is groot. De onderwerpen variëren van gebreide sokken en wanten tot de Ark van Noach en het model van een staten- of admiraliteitsjacht uit het midden van de 18de eeuw. Er is kantbreiwerk (sjaals), kantkloswerk (kleedjes en vlinders), beschilderd textiel (t-shirt, tasje en meer) en er zijn gehaakte engeltjes en bijna levensechte schapen te bewonderen. Ook zijn er o.a. tekeningen van landschappen in de omgeving van Zelhem, met acrylverf vervaardigde schilderijen, in hout gebrande teksten en Fries houtsnijwerk te zien. 

Locatie
Het adres van Museum Smedekinck is Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem.Het museum is van april t/m oktober wekelijks van dinsdag- t/m donderdagmiddag en elke 1ste en 3de zondagmiddag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur geopend.

Een toegangskaartje kost 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar en leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem hebben gratis toegang. Zie ook museumsmedekinck.nl en onze Facebookpagina.

Foto: Schilderen op Stof. Alie LenselinkAnder nieuws