Header image

Filmhuis DRU Cultuurfabriek presenteert “Bon Dieu!”

ULFT - Op woensdag 21 januari presenteert het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft de Franse filmkomedie "Bon Dieu!" uit 2014, geregisseerd door Philippe de Chauveron, met in de hoofdrollen Christian Clavier (Claude Verneuil), Chantal Lauby (Marie Verneuil) en Frédérique Bel (Isabelle Verneuil). De volledige filmtitel is overigens “Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?”

Claude Verneuil is een man van middelbare leeftijd die prat gaat op zijn gaullistische politieke overtuigingen en op zijn katholieke bourgeois afkomst. Samen met zijn vrouw Marie leeft hij in een groot landhuis in Chinon waar hij notaris is. Daar hebben ze hun vier dochters opgevoed. Hun jongste dochter Laure vormt hun laatste hoop op een authentieke Franse katholieke schoonzoon van goeden huize. In het verleden hebben ze het in hun ogen niet zo goed getroffen: hun drie oudste dochters zijn weliswaar getrouwd met een Fransman, maar hun schoonzonen zijn alle drie zonen van immigranten en ze hebben alle drie een andere godsdienst. Zo woont Ségolène samen met een succesrijke Chinees, Isabelle met een advocaat van Arabische afkomst en Odile met een Sefardische Jood zonder werk.

Marie en Claude doen pogingen om open van geest te zijn of om toch minstens verdraagzaam over te komen. Vooral Claude heeft het moeilijk om zijn racistische oprispingen te bedwingen. Op het familiaal kerstfeest vertelt Laure dat ze een vriend heeft, en ja, hij heet Charles (zoals generaal de Gaulle) én is katholiek én hij heeft werk ... als acteur. Marie is dolgelukkig want haar droom dat haar jongste dochter een kerkelijk huwelijk aangaat zal werkelijkheid worden. Laure heeft er echter niet durven aan toevoegen dat Charles een zwarte is van Ivoriaanse afkomst.

“Bon Dieu!” is in Frankrijk de grootste bioscoophit sinds Intouchables. Bijna tien miljoen bezoekers trok de film, waarmee het een van de grootste hits van eigen bodem ooit is.

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis parkeren naast de deur, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige café Het Schaftlokaal.

"Bon Dieu", woensdag 21 januari, 20.00 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft. Een kaartje kost € 6,-- en is verkrijgbaar aan de balie of via de website www.drucultuurfabriek.nl De volledige programma flyer is hier ook te vinden. Twee weken later, op woensdag 4 februari, is de film "The Selfish Giant" te zien.Ander nieuws