Header image

Gelderse #kijkoplandschap

De provincie roept Gelderlanders op om in de zomer foto's van hun omgeving te delen op social media met een korte uitleg daarbij. Foto's van de omgeving  waar ze trots op zijn, of foto's van hun omgeving waar ze zorgen over hebben. De provincie is verantwoordelijk voor het landschap en is benieuwd naar wat inwoners van hun omgeving vinden. De inzenders van de drie foto's met de meeste likes op 1 september ontvangen een beloning. 


Het delen van foto's kan op Twitter (@provgelderland) en op Instagram (@provinciegelderland) onder vermelding van #kijkoplandschap . Het kan ook op de Facebookpagina van de provincie Gelderland onder de geplaatste oproep.  Een uitgebreidere reactie met foto's is te plaatsen op het forum van de provincie. De jury bestaat uit het eigen publiek van de 'fotograaf'. De makers van drie foto's met de meeste likes op 1 september, ontvangen twee dagkaarten voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Gelderland wil een deel van die foto's ook gebruiken voor een tentoonstelling in het Huis der Provincie in Arnhem. 

Landschap blijft in ontwikkeling
Ook in de toekomst blijft het landschap veranderen. Bijvoorbeeld door dijkverhoging, nieuwe woonwijken, nevengeulen, windmolens en zonnevelden. De provincie voelt zich verantwoordelijk voor het landschap en stelt de Agenda Landschap op. De inzichten uit deze foto-oproep zullen daar ook een plek in krijgen. 

Foto: Twitteraccount Provincie GelderlandAnder nieuws