Header image

Gemeente geeft groen licht voor gezondheidscentrum Eibergen

EIBERGEN - Twee bezwaren van omwonenden tegen de komst van een gezondheidscentrum in het voormalige pand van de Rabobank in Eibergen zijn door de gemeente Berkelland afgewezen. Hiermee is er groen licht gegeven door burgemeester en wethouders van Berkelland voor de komst van het gezondheidscentrum.

Op 1 januari 2014 sloot de Rabobank de vestiging in Eibergen, net zoals die in Neede en Lichtenvoorde. Het pand in Eibergen was nauwelijks tien jaar in gebruik door de Rabobank. Reden voor de sluiting was het dalende aantal bezoeken van klanten aan het kantoor. Veel bankzaken worden tegenwoordig via de computer geregeld.

Het pand werd vorig jaar aangekocht door projectontwikkelaars Egbert Florijn uit Eibergen en Berend van Garderen uit Driebergen. Onder de naam 'Hagemanplein' wilden zij er een gezondheidscentrum in onderbrengen, waarbinnen hulpverleners zich kunnen huisvesten en kunnen samenwerken. Op dit moment wordt het pand nog steeds verbouwd.

Twee overburen tekenden bezwaar aan bij de gemeente Berkelland tegen de komst van het gezondheidscentrum. Zij hadden vooral veel moeite met het extra verkeer in de omgeving van de Hagemanstraat. De gemeente Berkelland heeft inmiddels laten berekenen dat in de toekomstige situatie er overdag 23 auto's per uur meer de parkeerplaats op en afrijden.

De bezwaren zijn door B & W van Berkelland ongegrond verklaard. Hiermee wordt ook het advies van de gemeentelijke adviescommissie bezwaarschriften opgevolgd.Ander nieuws