Header image

Hapje Cultuur met Jack Weijkamp in het Ketelhuis Ulft

ULFT - Op zondag 25 januari verzorgt theatermaker Jack Weijkamp Hapje Cultuur in het Ketelhuis op het DRU Industriepark.

Jack verblijft van 1 december tot 30 maart in één van de zeven Rijksmonumenten op het DRU Industriepark, het Ketelhuis. Hier is Jack drie maanden lang, zes dagen in de week aan het werk op arbeidzame gronden van 6:00 uur tot 18:00 uur. Samen met Luc Onderbeke werkt hij onder andere aan een graphic novel over de DRU. Hierbij richt Firma Weijland een expositie in met tekeningen uit deze graphic novel. Deze tekeningen worden in samenspraak gebracht met werk van Jan Toorop.

Iedere dag maakt Firma Weijland en haar Consorten een performance: om 10:30 uur en om 15:30 uur. Deze optredens zijn vrij te bezoeken. Beeldend kunstenaar Marieke de Jong maakt een Neerslagkast waarin het hele project wordt vastgelegd.

Eén keer in de maand presenteert een schrijver, musicus, kunstenaar of iemand die op een andere manier verbonden is met cultuur, zijn werk. Op de laatste zondag in januari is dit Jack Weijkamp van Firma Weijland muziektheater.

In Hapje Cultuur vertelt Jack over bedenken, plannenmaken, samenwerken, prutsen, uitvoeren en de gein van dit alles. Hij neemt de bezoekers mee op het briesende paard van de verbeelding en het schieten van de beren op de weg.

Deze editie van Hapje Cultuur vindt plaats op zondag 25 januari 2015 om 11.30 uur in het Ketelhuis op het DRU Industriepark. Tickets zijn voor € 2,50 verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via tel. 0315 – 714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.Ander nieuws