Header image

Heinoos en De Paloma’s knallers Koningsfeesten Beltrum

BELTRUM - Enkele jaren geleden staken enkele Beltrummers de koppen bij elkaar omdat zij ieder jaar weer lijdzaam toe moesten kijken hoe de Beltrumse jongeren, maar ook gezinnen, hun dorp massaal de rug toe keerden op Koningsdag om elders vertier te zoeken. In het eigen dorp was immers geen vermaak. Dat moest en zou anders. De mouwen werden opgestroopt en al heel snel werd Willy's Verjaardagsfeestje geboren.

Een schot in de roos. Steevast een goede programmering die alle leeftijdsgroepen aanspreekt. Waarom elders naar toe gaan als je zelf het allermooiste koningsnacht en -dagfeest in het eigen dorp hebt, zo wordt nu gedacht. De sterren lijken ook dit jaar Willy's Verjaardagsfeestje goed gezind. Het programma is breed maar heeft wederom alles in zich om een doorslaand succes te worden. In de feesttent op het Mariaplein verrassend goede bands, iets wat direct al voor een goede voorverkoop zorgde. "Ondanks dat afgelopen jaar een groot succes was is er altijd ruimte voor verbetering", laat Martijn Nijhuis weten. "De tent is groter, er zal een extra bar worden toegevoegd aan de tent en de muntenkassa wordt efficiënter ingezet."

Ook dit jaar kent Koningsdag een waardig voorprogramma met een knallende Koningsnacht. Om 21.00 uur is het Høken met de Heinoos dat het feest aftrapt. Direct van dik hout zaagt men planken. Niet van dat benauwde. De band lanceerde onlangs de debuutsingle 'Høken in de tent', een ode aan boerenrockformatie Normaal. Aansluitend Baby Blue en het komische duo Beck en Bauer als afsluiter en de opmaat naar Koningsdag.

Als de Koningsnachtfeestvierders hun roes nog uitslapen komt de Beltrumse jeugd deze ochtend als eerste in actie tijdens de rommelmarkt die plaatsvindt bij de kerk. De autosterrit mag zich ook jaar na jaar weer in een steeds grote belangstelling verheugen. "Welke auto je ook hebt, je kunt altijd meedoen. Goede zin meebrengen is veel belangrijker," vindt Dirk Tackenkamp. De tocht voert weer door het prachtige buitengebied van Beltrum. Om 14.00 uur start het grote Koningsdagfeest in de tent. Radje platje opent de show afgewisseld door Twenty Sicks, Bandje Speciaal en De Paloma's, de huisband van de Grolsch beugelbar op de Zwarte Cross. Het feest wordt afgesloten door DJ Bacchie.

De kaarten voor Koningsnacht kunnen in de voorverkoop worden gekocht bij café Dute, café Spilman, café Overkamp, Het Witte Paard, café Grolzicht & Holly's of via de website. De entree in de tent is op Koningsdag gratis. Inschrijven voor de autosterrit of rommelmarkt kan online. www.koningsdagbeltrum.nl.
Ander nieuws