Header image

IJmuidenaar vast voor neersteken Graafschap-supporter

IJMUIDEN - Een man van 32 uit IJmuiden is donderdag aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij na de play-offwedstrijd tussen De Graafschap en Telstar. Een supporter van de Doetinchemse club werd daarbij in zijn nek gestoken, vermoedelijk met een stuk glas.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is hij buiten levensgevaar. Tijdens het steekincident in het centrum van IJmuiden was er een grote vechtpartij tussen supporters.

Een andere aanhanger van De Graafschap raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. De man is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Nog diezelfde middag hield de politie in IJmuiden de verdachte aan. De Telegraaf schrijft dat de steekpartij het gevolg zou zijn van een ruzie tussen een Feyenoord-fan en enkele Ajax-supporters die op het duel in de play-offs waren afgekomen. Getuigen hebben dat tegen de krant gezegd. De politie kan dit niet bevestigen.

Het was de eerste wedstrijd van De Graafschap in de play-offs om promotie naar de eredivisie. Zondag is in Doetinchem de return. Telstar heeft besloten de kaartverkoop voor die wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Door: mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws