Header image

Informatiebijeenkomsten gratis energiescans voor bedrijven

BERKELLAND - Lagere energiekosten door energiebesparing? Een sterkere concurrentiepositie door duurzaam en energie-efficiënt te ondernemen? Lokale ondernemersverenigingen van Neede, Borculo, Eibergen en Ruurlo organiseren samen met Industriële Kring Berkelland, VNO-NCW Achterhoek en Achterhoek Duurzaam Verbouwen verschillende voorlichtingsbijeenkomsten om dat te realiseren.

Wethouder Joke Pot: “Een uitgelezen kans voor de bedrijven om zich te laten informeren over alle mogelijkheden over energiescans. Kom naar één van de informatiebijeenkomsten bij u in de buurt.”

Alle ondernemers in Berkelland kunnen gratis gebruikmaken van energiescans. De online MKB Energy CheckUp is voor iedereen beschikbaar en maar liefst 60 ondernemers kunnen gebruik maken van de zeer uitgebreide Duurzaam Ondernemen en Energiescan (DOE-)scan. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten horen ondernemers welke mogelijkheden zij hebben om van deze kans gebruik te maken en samen te werken aan een energiezuinig Berkelland.

Aanmelden voorlichtingsbijeenkomsten

U komt toch ook? Meld u aan via de website achterhoekonderneemtduurzaam.nl (agenda) of mail naar info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl. U bent van harte welkom op één van de volgende voorlichtingsbijeenkomsten, die gehouden worden tussen 18.15 uur en 20.00 uur:

  • 21 juni bij ‘Studio 16’, Borculoseweg 16 in Neede
  • 27 juni bij ‘Kerkemeijer’, Ruurloseweg 51 in Borculo
  • 28 juni bij ‘De Klok’, Grotestraat 84 in Eibergen
  • 5 juli bij ‘De Keizerskroon”, Dorpsstraat 15 in Ruurlo

Ambitie, plicht en voordeel

Bedrijven spelen een grote rol om in 2030 energieneutraal te zijn. Energie-efficiënt ondernemen levert niet alleen commercieel voordeel op, u voldoet ook aan de wettelijke verplichtingen. Door gebruik te maken van de energiescans verhoogt u de toekomstwaarde van uw bedrijf en stimuleert u de economie en werkgelegenheid in Berkelland. Bedrijven met een elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh zijn verplicht de maatregelen te nemen die ze binnen 5 jaar terugverdienen.Ander nieuws