Header image

Keurmerk Professioneel Kringloopbedrijf voor Aktief

ACHTERHOEK - Kringloopbedrijf Aktief is na een audit opnieuw gecertificeerd en heeft voor de tweede keer op rij het keurmerk Kringloopbedrijven behaald!

 

Aktief is een bij de branchevereniging BKN aangesloten Kringloopbedrijf. BKN-leden onderscheiden zich in twee opzichten van veel andere organisaties die actief zijn in de 2e hands markt. In de eerste plaats nemen BKN-leden de verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu door op een verantwoorde manier te recyclen en afgedankte goederen een tweede leven te geven. Daarnaast onderscheiden BKN leden zich door werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren zijn er dankzij Aktief 284 mensen doorgestroomd van een uitkering naar regulier werk of een opleiding.

 

Om de bij BKN aangesloten leden beter te kunnen onderscheiden van andere aanbieders op de markt voor tweedehands goederen is het Keurmerk ingevoerd. Dit Keurmerk is drie jaar geldig met een tussentijdse beoordeling.

 

“Wij zijn ontzettend trots op dit Keurmerk want het zegt alles over de professionaliteit van Aktief op het gebied van het verwerken van gebruikte goederen en het heeft een groot onderscheidend vermogen ten opzichte van kringloopbedrijven zonder keurmerk. Maar ook voor het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden we regelmatig getoetst. Wij zijn PSO3 gecertificeerd, dit is het hoogst haalbare op dit vlak.”, aldus directeur Gerry Berndsen van Aktief.Ander nieuws