Header image

Kleding expositie Herman & Betsie in Museum de Scheper

EIBERGEN - Museum de Scheper in Eibergen bezit een van de grootste kledingcollecties van de Achterhoek. Dit jaar willen wij onze bezoekers laten meegenieten van een deel hiervan, namelijk de kleding gedragen van geboorte tot huwelijk.

De kleding wordt gedragen door de boerenjongen Herman uit de Vuurrever  en het deftige meisje Betsie uit de villa. Diverse scenes laten het dagelijkse leven uit die tijd zien: een gedekte tafel, een gespreid bedje, een doopvont en verdere entourage.

Laat u onderdompelen in de jaren 20 van de vorige eeuw en bezoek de Vuurrever waar Herman is opgegroeid zonder Betsie nog te kennen.

Betsie kent het boerenleven alleen uit haar schoolboekjes. En toch door een bijzonder toeval leren ze elkaar kennen. Vergaap u aan de prachtige trouwjapon van Betsie. Gegarandeerd zult u na een bezoek aan de expositie de foto’s van uw grootouders op zolder erbij gaan zoeken!

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Provincie Gelderland en is te zien in Museum de Scheper van 14 juni tot 28 oktober, woensdag t/m zaterdag 13.00-17.00 uur.

 

Museum de Scheper, Hagen 24 Eibergen

www.museumdescheper.nlAnder nieuws