Header image

Kledingbank Winterswijk

ACHTERHOEK - De kledingbank in Winterswijk is er voor inwoners uit de Oost-Achterhoek. De kledingbank werkt met zogenaamde doorverwijzers. Dit zijn organisaties en instanties die mensen doorverwijzen naar de kledingbank.

Onverwachte tegenslag, een scheiding, werkloosheid, ziekte, het kan iedereen overkomen. Soms met (te) grote financiële gevolgen. Elke maand de touwtjes dan weer aan elkaar knopen blijkt een hele opgave. Kleding kopen is dan een grote uitgave, waarvoor soms wel de noodzaak is maar geen geld.

Voor die situaties is er een oplossing: de Kledingbank Winterswijk eo. De Kledingbank heeft als doel mensen die het financieel (tijdelijk) moeilijk hebben aan kleding, schoenen en bed- en badlinnen te helpen. De Kledingbank is in Winterswijk gevestigd, maar is er voor iedereen in de regio Oost-Achterhoek die een doorverwijzing heeft van een professional, zoals bijvoorbeeld de Voedselbank, de Post, de Sociale Dienst, Humanitas, school, kerk, huisarts.

Sportkleding, kinderkleding of een net pak

Naast de gewone kleding heeft Kledingbank Winterswijk kleding voor bijna elke gelegenheid: galakleding, pakken en nette kleding voor gala’s of sollicitatiegesprek, sport-, zwem- en regenkleding en baby- en positiekleding. Uiteraard zijn we afhankelijk van wat we krijgen en is niet altijd alles (in de juiste maat) aanwezig. Als extra hebben we voor kinderen vaak ook speelgoed en knuffels.

Afspraak maken

Heeft u een verwijzing? Dan kunt u zelf met de Kledingbank een afspraak maken via telefoonnummer 06-34196875 tijdens openingstijden (ma/wo/do/vr van 9.30 – 16.00 uur).
Tijdens deze afspraak zijn vanwege privacy geen andere klanten aanwezig. Al onze medewerkers zijn vrijwilligers en helpen u graag. Meer weten? Kijk dan op de site: www.kledingbankwinterswijk.nlAnder nieuws