Header image

Kleurrijk Hootchie Koe Festival in Varsseveld

VARSSEVELD – Het Hootchie Koe Festival put ook dit jaar weer uit het grote aanbod van muzikanten, artiesten en kunstenaars uit de regio. Daarnaast stimuleert het de plaatselijke jeugd om initiatieven te nemen om deel te nemen aan het “vroleukste festival” van de Achterhoek.

Hootchie Koe is een kleurrijk festival met vier podia vol muziek, een groot aanbod in theater, kunst, dichters en andere creativiteit. Een nostalgische kermis, kinderactiviteiten, regionale programmering en de lekkere hap van plaatselijke ondernemers bepalen het unieke karakter.

Een gedeelte van het programma is inmiddels bekend, er volgt nog veel meer. Op de zondagmiddag staat de formatie Old Ni-js alweer voor de derde keer op het erf van ’t Hofshuus. Willem Terhorst, Ferdi Joly, Han Mali en Jan Kolkman zijn samen al goed voor meer dan 160 jaar ervaring. De vrijdagavond heeft dit jaar als afsluiting de band Crystal Dream. Varsseveldse muzikanten, verenigd in de GHBoeeeh Band, zijn met een speciale festival set van de partij. Achterhoekse bands als Lou Patty, Chaingang, The Katzenjammer Kidz, Moonyard, Trashcan en Gepetto staan voor de tweede keer op het podium en The Tailshakers, Bugs ’n Bones en The Black Soul Shakers maken hun debuut.

Aan creativiteit is er ook geen gebrek in dit weekend van Moederdag en Hemelvaart. Het instituut voor Praktische Poëzie, met Bert Scheuter, Louis Radstaak en Hans Mellendijk, neemt weer bezit van de “pipowagen”. Acteur Udo Klompenhouwer verzorgt een act, Nieuw Lef staat er met hartverwarmend en humorrijk straattheater Clown Flapje maakt bijna alles van ballonnen en ook de jeugd doet weer mee. Leerlingen van de basis scholen maken kunstwerken en in het kader van 350 jaar Achterhoek is er het project met de gedichten van Willem Sluiter.

Hootchie Koe Festival is op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 mei. Meer informatie op de website www.hootchiekoe.nl

Foto: The Black Soul Shakers uit DinxperloAnder nieuws