Header image

Klimaatstraatfeest Grolse Steeg Borculo door naar finale

BORCULO - Vorige week werd al duidelijk dat de Grolse Steeg in Borculo door is naar de finale van het Klimaatstraatfeest. Zij maken kans op een feestbudget van maar liefst 5.000 euro. Wethouder Joke Pot kwam vanmorgen even langs in de Grolse Steeg om de inwoners een hart onder de riem te steken in de competitie. Ze plaatste daarbij het bord dat onze gemeente Klimaatstraatfeest-gemeente is.

 

Joke Pot: “Ik ben er bijzonder trots op dat bewoners van de Grolse Steeg zich hebben aangemeld voor de wedstrijd en het ook zo goed doen. De tussenstand wordt in de laatste fase niet meer bekendgemaakt, maar vorige week stond de Grolse Steeg op plaats 14 van Nederland! Knap gedaan!”

 

Mireille Pot, bewoonster van de Grolse Steeg, is een van de gangmaaksters in de wedstrijd. Nog niet zo heel lang geleden hebben 8 straatgenoten zich aangemeld en doen mee. Mireille: “Het is echt leuk om samen met elkaar te kijken naar mogelijkheden om onze huizen te verduurzamen. Maatregelen die we al jaren wilden uitvoeren pakken we nu op, zoals aanleg van vloerisolatie, gebruik van raamfolie of vervangen van de binnenverlichting door Led-lampen. Ook de bewustwording van energiegebruik speelt een rol. Zo hebben we onze jaarafrekeningen vergeleken en kijken we met energiemeters wat energieslurpers zijn in onze huizen. Binnenkort wordt de hele Grolse Steeg opnieuw ingericht. We zijn daarvoor al met een groep bewoners bezig om samen met de gemeente de hele inrichting te ontwerpen. Van straatstenen tot groen tot straatverlichting. En voor die nieuwe straatverlichting, die uiteraard Led wordt, hebben we nu in de wedstrijd ook al punten gekregen! Sommige maatregelen die we enkele jaren geleden al uitvoerden tellen helaas niet mee voor de wedstrijd, maar daar hebben we natuurlijk wel profijt van. Vorige week stonden we op de 14e plek, maar inmiddels hebben we al weer meer maatregelen uitgevoerd. We zijn benieuwd hoe hoog we gaan eindigen en wachten de bekendmaking van de uitslag op 15 april in spanning af.”

 

Reactie Mireille Pot: 
Ander nieuws