Header image

Lochems Graancirkel-mysterie opgelost

LOCHEM - Was het een ufo, een bericht van gene zijde of een kwajongensstreek? Maandagochtend ontdekte Wim Post uit Lochem een aantal graancirkels op zijn land. Zelf geloofde hij niet in buitenaards leven, maar een verklaring had hij ook niet.

Nu is er op Facebook een filmpje opgedoken waarin buurtbewoner prins Stef wordt geïnterviewd. Hij legt in de video een complete bekentenis af, 'want het liep een beetje uit de hand'. 

LOCHEM - 'We hadden een boog gemaakt voor een bruiloft. Er gingen een paar biertjes in, het werd gezellig....toen waren we aan het ouwehoeren en dachten we: kom, we gaan graancirkels maken,' gaat Stef door het stof. 

'Geen kwaaie gezichten'
'Onze opzet was niet dat het zo uit de hand liep en dat er zoveel media-aandacht bij kwam. We zijn gewoon met een paar man het veld ingegaan en hebben wat rondjes gemaakt.'

'We hebben binnenkort een buurtfeest maar nu slaat het een beetje op hol. Ik wil ook geen kwaaie gezichten', verklaart prins Stef, die daarop meerdere keren zijn verontschuldigingen aanbiedt. 

De getroffen boer heeft nog niet gereageerd. Maandag zei hij te hopen dat de tarwe vanzelf herstelt en niet verloren is. 

Lees ook:
- Mysterieuze graancirkels in Lochem, boer Wim staat voor een raadsel
- De bekentenis op Facebook (video)

Door mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws