Header image

Lustrum Paasrock bij Ierse pub Home in Eibergen

EIBERGEN - Het belooft op voorhand een extra feestelijk lustrum te worden. Het jaarlijkse Paasrock bij de Ierse pub Home in Eibergen is namelijk dit jaar toe aan z’n tiende editie. De classicrockband The Marshalls komt zaterdag 15 april live in actie, waarna de top 100-formatie PC and the Crooks Eerste Paasdag aantreedt.

 

Het is intussen een traditie die onlosmakelijk met Pasen is verbonden: Paasrock.
De Ierse pub Home bestaat nog maar enkele jaren, maar het was de vorige eigenaar die ooit het idee voor Paasrock lanceerde. Aansluitend op het paasvuur. "Dat is ook het mooie aan Paasrock. De mensen gaan eerst samen naar het paasvuur kijken en aansluitend gaan ze dan naar Home. Die traditie zingt zich rond: de mensen weten dat het na afloop van het paasvuur hier erg gezellig toeven is”, aldus Gerard te Rietmole, zanger van The Marshalls.

Een van de eerste dingen die huidig uitbater van de kroeg aan de Kerkstraat dan ook deed, was het handhaven van Paasrock. "Een mooie traditie die we koesteren”, aldus eigenaar Mesut Mis.
Er is dit jaar overigens één verschil ten opzichte van de vorige edities: The Marshalls komt deze keer namelijk op de zaterdag voor Pasen al in actie. De band is geformeerd rond zanger Gerard te Rietmole uit Rietmolen en heeft louter rockklassiekers op het repertoire van onder meer Status Quo, Led Zeppelin, Deep Purple, Van Halen en Metallica. En dus veel AC/DC, de band waarmee The Marshalls de afgelopen jaren in deze regio furore maakte.

Op Eerste Paasdag is het de beurt aan PC and the Crooks, overigens met leden van The Marshalls binnen de gelederen. Deze formatie heeft veel jaren tachtig-werk op het repertoire van onder meer David Bowie, Fischer-Z, Alan Parsons, Men at Work, maar ook Nederlandstalig werk van De Dijk, Het Goede Doel en Toontje Lager.

Het optreden bij de Ierse pub Home aan de Kerkstraat 2 begint op beide dagen om 21.30 uur, de toegang is gratis.Ander nieuws