Header image

Mantelzorger in het zonnetje

BERKELLAND - Zorgt er iemand uit uw omgeving voor u, zonder daar iets voor terug te vragen? Doet hij of zij dit al meer dan 3 maanden, 8 uur per week, omdat het u (even) niet lukt of moeilijk gaat?

Dan is deze rots in de branding uw mantelzorger en verdient hij of zij een blijk van erkenning en waardering. De gemeente Berkelland biedt mantelzorgers daarom elk jaar een mantelzorgwaardering aan in de vorm van een financiële vergoeding van 100 euro. U kunt dit namens uw mantelzorger aanvragen. Het aanvragen van een mantelzorgwaardering kan dit jaar tot en met 31 december.

Hoe meldt u uw mantelzorger aan?

U kunt hier uw aanvraag doen.
Na het verzenden streven we ernaar 3 weken later de waardering aan u uit te betalen. U kunt de waardering dan zelf 'overhandigen' aan uw mantelzorger of eventueel het bedrag verdelen als er meer mantelzorgers zijn.
De aanmelding vindt digitaal plaats. Dit is in de praktijk de meest efficiënte werkwijze. We gaan er van uit, dat uw mantelzorger(s) of andere personen uit uw omgeving u hierbij kunnen helpen. Als dat niet het geval is, kunt u de aanvraag telefonisch doen door te bellen naar de Gemeente Berkelland: 0545 – 250 250.

Verwendag voor mantelzorgers

Ook wordt er elk jaar in de maand november een verwendag georganiseerd tijdens de Week van de Mantelzorg. Op deze bijzondere dag zetten wij  mantelzorgers in het zonnetje. Zodra er meer bekend is over deze verwendag, melden we dat in BerkelBericht, op onze websites en op Facebook.Ander nieuws