Header image

Medewerkers gasmeterbedrijf Silvolde staken al weken

SILVOLDE - Medewerkers van Elster-Instromet uit Silvolde voeren dinsdag actie bij de poort van Gasunie in Groningen. Gasunie is één van de belangrijkste klanten van het gasmeterbedrijf, dat een dochteronderneming is van Honeywell. Die wil het bedrijf in Silvolde sluiten en het werk verplaatsen naar het Duitse Mainz. Met de actie gaan de medewerkers hun zesde stakingsweek in en hun zestiende stakingsdag.

Bij Elster-Instromet werken 30 mensen. Volgens vakbond FNV Metaal wil Honeywell geen fatsoenlijk sociaal plan afsluiten voor de 16 werknemers die hun baan verliezen vanwege de sluiting van het bedrijf. Honeywell bestrijdt dat en zegt dat het aangeboden sociaal plan verdergaat dan het wettelijk minimum.

Wilfred Beens, bestuurder FNV Metaal: 'Bij verwijtbaar ontslag, zoals nu het geval is, hebben werknemers recht op een goed sociaal plan. Als grote klant kan Gasunie Honeywell aanspreken op zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar Gasunie geeft tot nu toe niet thuis.'

De medewerkers van Honeywell staken al wekenlang voor een goed sociaal plan. Ook eisen de medewerkers een langere looptijd van het sociaal plan, omdat verwacht wordt dat op termijn de overige banen ook uit Silvolde gaan verdwijnen.

Lees ook: 
- Medewerkers gasmeterbedrijf voeren weer actie
- Werknemers gasmeterbedrijf leggen opnieuw het werk neer
- Bijna iedereen staakt bij Elster-Instromet
- Personeel Elster-Instromet legt werk neer

Door mediapartner Omroep Gelderland



Ander nieuws