Header image

Medewerkers gasmeterbedrijf voeren weer actie

SILVOLDE - Werknemers van Elster-Instromet uit Silvolde hebben woensdag weer actiegevoerd. Ze boden Fluxys in Brussel - een grote klant van het gasmeterbedrijf - een petitie aan.

Bij Elster-Instromet werken 30 mensen. Het bedrijf, dat gasmeters produceert en ijkt, is een dochteronderneming van Honeywell. Die wil het bedrijf in Silvolde sluiten en het werk verplaatsen naar het Duitse Mainz.

Vakbondsbestuurder Gerard van Dijk, die ook in Brussel was, sprak eerder al over 'verkeerde zuinigheid'. 'Een belangrijk punt is dat de kennis te snel wordt overgedragen naar Mainz. In twee à drie maanden. Dat is veel te kort in verband met de high end-kwaliteit en het feit dat in Duitsland nog nooit hoge temperatuurmeters zijn gemaakt.'

Sociaal plan

Volgens CNV Vakmensen heeft Elster-Instromet nog geen goed sociaal plan aangeboden aan werknemers die hun baan verliezen vanwege de sluiting van het bedrijf. Honeywell bestrijdt dat en gaf aan een sociaal plan te hebben aangeboden dat verdergaat dan het wettelijk minimum. Daar is CNV Vakmensen het niet mee eens.

Het is niet de eerste keer dat de werknemers actievoeren. Zo legden ze op 16 mei ook al hun werk neer. Ze boden de fractievoorzitters van de PvdA en SP toen een petitie aan. Ook de week daarvoor staakten de werknemers.

Lees ook:
- Werknemers gasmeterbedrijf leggen opnieuw het werk neer
- Bijna iedereen staakt bij Elster-Instromet

Door mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws