Header image

Nieuw boek: ‘D’ran in Doetinchem

ACHTERHOEK - In Doetinchem en omstreken gonst het van de bedrijvigheid. ‘Mouwen opstropen en d’ran’ is dan ook een veelgehoord gezegde in deze stad en typerend voor de vele ondernemers die Doetinchem rijk is. In het boek D’ran in Doetinchem worden deze rasechte ondernemers op een bijzondere manier geportretteerd. Tijdens de boekpresentatie onlangs in Villa Ruimzicht nam Jonkheer Floris Beelaerts van Blokland het eerste exemplaar in ontvangst.

’D’ran in Doetinchem’ bevat portretten van twintig ondernemers die vol passie vertellen over hun bedrijf én de binding met de hoofdstad van de Achterhoek. Het gevoel Achterhoeker te zijn leeft sterk onder ondernemers. Binnen de groep horeca-exploitanten wordt steevast verwezen naar heerlijke (streek)gerechten, van het malse vlees van het Swinderense Weide Kalf, tot de heerlijke wijnen uit de wijngaard van Duetinghem 838. Deels ingegeven door het commerciële gebruik van het merk Achterhoek, anderzijds vormt het de bindende factor tussen de ondernemer en de klanten.

De portretten worden smaakvol afgewisseld met diverse typische (Achterhoekse) gerechten. De geportretteerde ondernemers hebben allemaal hun favoriete gerechten bereid en deze laten opnemen in dit boek. Van pannenkoeken met uitgebakken kaantjes, tot eendenborst met een lekkere rode Cabernet Cortis. De makers van dit boek zijn John Post en Derk-Jan Rouwenhorst en het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Gelderland in Epe. ‘D’ran in Doetinchem’ is vanaf 18 november verkrijgbaar in de boekwinkel of te bestellen via www.uitgeverijgelderland.nl. Verkoopprijs: € 24,95. Full colour, gebonden, 112 pagina’s. ISBN: 9789491826184



Ander nieuws