Header image

Nieuwe melodieën vanaf de Gudulatoren in Lochem

LOCHEM - De speeltrommel van de beiaard in Lochem wordt twee keer per jaar van nieuwe melodieën voorzien door de beiaardier en zijn helpers. Na het succes van de vorige publiekactie is deze keer opnieuw de hulp van de inwoners van Lochem ingeschakeld om nieuwe melodieën te bedenken die op de trommel gezet zouden kunnen worden. Het programma Gelderland Helpt kwam op de toren om met beiaardier Jan-Geert Heuvelman te praten over het versteken van de speeltrommel.

Op de trommel kunnen 4 verschillende melodieën worden gezet. Zo klinkt er dus ieder kwartier een andere melodie. De uurmelodie is het langst, dan de half uur melodie, en de kwartiermelodietjes zijn het kortst. Omdat het dit jaar 250 geleden is dat dhr. Staring werd geboren staan er een aantal melodieën op de trommel die geschreven zijn op gedichten van A.C.W. Staring.

De volgende keuzes zijn gemaakt:

- hele uur: Wij moeten Gode zingen – W. Vogel

- kwart over: Orgelconcert - HWV 290 – G.F. Handel

- half uur: Sikkels blinken, sikkels klinken – A.C.W. Staring

- kwart voor: Aan de maan – A.C.W. Staring

U kunt de activiteiten van de beiaardier rondom het carillon in Lochem volgen via facebook (Beiaard Lochem) en twitter (@jgheuvelman). Heeft u suggesties of vragen dan kunt u mailen naar beiaardlochem@gmail.comAnder nieuws