Header image

Nieuwe schrijfactiviteiten in de Achterhoek

ACHTERHOEK - Voor iedereen die graag verhalen of gedichten schrijft, start op zaterdag 28 februari  een interessante mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in het schrijverschap: de Schrijverswerkplaats!

In Cultureel Centrum de Bron in Groenlo zullen oud-cursisten van schrijfcursussen en anderen die graag schrijven één keer per maand een ochtend bij elkaar komen om hun thuis geschreven verhalen en/of gedichten met elkaar te bespreken. Zo kunnen de deelnemers elkaar helpen om betere schrijvers te worden. Het is bovendien erg leuk en leerzaam om elkaars teksten te lezen.

De Schrijverswerkplaats in Groenlo wordt geleid door Desi Leijnen, schrijfdocent.

Zij begeleidt al vijf jaar een Schrijverswerkplaats in Goor, en al ruim tien jaar draait in Enschede een Schrijverswerkplaats onder haar leiding. De deelnemers daar doen er met veel plezier aan mee:

Ook wordt er tijdens iedere bijeenkomst een uur spontaan geschreven vanuit korte schrijfopdrachten die ter plekke worden gegeven door de schrijfdocent, en die nieuwe inspiratie bieden om thuis verder te schrijven.

Wie deel wil nemen schrijft zich in voor zes bijeenkomsten; op zaterdag 28 februari, 28 maart, 25 april, 23 mei, 10 oktober en 7 november. De schrijverswerkplaats begint om 9.30 uur en duurt tot 12.30 uur.  De kosten bedragen € 155,-.
Meer informatie:  desileijnen@hotmail.com

Op zaterdag 14 februari wordt in Bredevoort een workshop zeer korte verhalen aangeboden. Iedereen die affiniteit heeft met schrijven en uitgedaagd wil worden tot het schrijven van korte verhalen kan in één dag veel opsteken. Tijdens de workshop wordt geleerd om met meer lef te schrijven zodat een tekst boeiend wordt voor de lezer of graag beluisterd wordt. Of het nu columns zijn of meer autobiografisch getinte verhalen, het gaat om het plezier in schrijven.

De workshop vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in ‘De Muiswinkel’, Markt 6 te Bredevoort en kost € 45. Docent is Wies Kuyers, opgeleid als dramadocent en nu werkzaam als schrijfdocent en docent stemexpressie.
Meer informatie: wieskuyers@hetnet.nl

Aanmelden voor zowel schrijverswerkplaats als workshop Bredevoort kan via email; harry@boogiewoogie.nl of via post: Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur –, t.a.v. Harry ten Brinke, Postbus 26, 7100 AA Winterswijk. Opgeven voor de workshop in Bredevoort kan t/m maandag 9 februari en de sluitingsdatum voor de schrijverswerkplaats is vrijdag 20 februari.Ander nieuws