Header image

Nieuwelingen bij Schuurman BZC

BORCULO - De herenselectie van Eredivisionist Schuurman BZC krijgt er komend seizoen vier ‘nieuwe’ spelers bij. Meest in het oog springende is Mika Smelt, die na een jaar bij het Spaanse CN Molins de Rei te hebben gespeeld terugkeert bij de club in Borculo. De net 20 jaar geworden Smelt maakt deel uit van de Oranje-selectie van Robin van Galen en bereidt zich met Jong Oranje onder de 20 jaar voor op het Wereld Jeugd Kampioenschap, in augustus in Belgrado. Mika Smelt speelde eerder voor VZ&PC Vriezenveen, WS Twente en vijf jaar bij Schuurman BZC.

Ook Jeroen Hogeboom is volgend seizoen weer op het hoogste niveau bij Schuurman BZC te bewonderen. Hogeboom groeide op bij BZC, maakte een uitstapje van twee seizoenen naar Het Ravijn, en keerde vorig seizoen terug naar Borculo waar hij in lagere herenteams speelde. Na de zomer maakt hij weer zijn opwachting in het keurkorps van Jan Mensink. Datzelfde geldt voor Dynand Muller die in het verleden uitkwam voor WSG DraGor, AZC, MNC Dordrecht en SGHA. Hij maakt nu de overstap van Heerenveen naar BZC.

Tot slot komt de pas 18-jarige keeper Ted Huijsmans over van PSV. Hij speelde eerder bij SWNZ en Zeester-Meerval.

Naast de nieuwe spelers wordt ook de technische staf van Schuurman BZC uitgebreid. ‘Clubman’ Olaf Wesselius – oud-speler van NZC Neede en BZC en tevens tien jaar lang actief als trainer/coach van de damesselectie - zal hoofdtrainer Jan Mensink gaan ondersteunen. Hetzelfde geldt voor Peter Jonkman, die tevens de coaching van het tweede herenteam gaat doen. Jonkman stond eerder aan de badrand bij de heren van VKC’03 en de jongens en dames van De Veene.Ander nieuws