Header image

OBS Markvelde neemt een kijkje in de keuken in Borculo

MARKVELDE/BORCULO - Vrijdag 7 april was de laatste kookmiddag voor de kinderen van groep 8 van OBS Markvelde, een middag waar allang naar werd uitgekeken, want 4 jaar koken werd afgesloten met kijkje in de keuken van Grand Café de Gracht in Borculo.

Mevrouw Joanne Meulenveld wachtte ons al op en ook kok Brian was al in de keuken. Mevrouw Joanne vertelde ons eerst, wat zij allemaal moest doen in het restaurant. Er mochten haar allerlei vragen gesteld worden en we weten nu wat een “tweetje” en een “viertje” zijn. Daarna gingen we naar de keuken, waar kok Brian ons vertelde, hoe leuk het is om kok te zijn! We waren verbaasd, dat je voor zoveel mensen in zo’n kleine keuken kunt koken.

Dekinderen mochten in de keuken helpen, helpen met tafel dekken en Daan mocht als een echte ober met een blad vol glazen lopen. En dat ging helemaal goed.

Wat ging de tijd snel, het was dan ook als vlug tijd om terug te gaan naar school, maar niet voordat we hadden geholpen met afruimen en de tafel schoonmaken, want ook dat hoort bij het werken in een restaurant.

We bedankten Joanne en Brian heel hartelijk en als verrassing we hadden op school ook nog een etage taart gebakken Het was een geweldige afsluiting van het koken!Ander nieuws