Header image

Open tuinen weekend in Barchem en Ruurlo 8 en 9 juli

RUURLO/BARCHEM - Vijf tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem hebben na het succes van 2015 en 2016 opnieuw de koppen bij elkaar gestoken en stellen hun tuin open voor belangstellenden. Het zijn vijf totaal verschillende tuinen. Belangstellenden zijn welkom in de tuinen op 8 en 9 juli van 10 tot 17.00 uur. De tuinen zijn op redelijke afstand van elkaar dus het is mogelijk om een route langs de deelnemers te volgen op de fiets. Tuin Bannink en tuin D'n Uuthook of de Valk liggen 12 kilometer uit elkaar. De Krosenbrink en de Hof te Ruurlo ligt daar tussen in.

 

D'n Uuthook, Ruurlo
D'n Uuthook is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van ongeveer 4000 vierkante meter, die in drie gedeelten is aangelegd met een natuurvijver en twee folievijvers. De gazons zijn omringd door grote vaste plantenborders waar in een grote variatie van planten, zowel bekend als onbekend. Er zijn diverse zitjes waar men kan genieten van de tuin onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, dat is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn. D'n Uuthook, van Benny en Diny Schepers, is te vinden aan de Morsdijk 9 in Ruurlo. Info: www.dnuuthook.nl Entree: 3,50 euro, inclusief koffie of thee.

 

Fam. Bannink, Barchem 
De tuin van de familie Bannink is een wat kleinere tuin, ongeveer 850 vierkante meter. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van eenjarigen, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel Dahlia's. Fam. Bannink, Lochemseweg 6 in Barchem . Entree: vrije gift . Koffie en thee verkrijgbaar.

 

De Krosenbrink, Barchem
De Krosenbrink is een 3500m² grote tuin in het buitengebied van Barchem. Het is een tuin met veel verrassingen. Doordat de eigenaresse tuinontwerpster is, verandert er elk jaar wel een gedeelte van de tuin. Ook dit jaar. Er komt onder andere een kleuren cirkel. Verder zijn er twee verschillende vijvers, veel zitjes, mooie doorkijkjes, borders op kleur met heel veel soorten vaste planten. Er wordt in deze tuin veel geëxperimenteerd met kleur en textuur van eenjarigen, vaste planten, heesters en bomen. Dit zorgt voor verrassende combinaties. De tuin wordt door drie generaties onderhouden. Het is beslist geen gestofzuigde tuin. De Krosenbrink, Lenderiet 8, in Barchem. Info: www.dekrosenbrink.nl. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar. Er is een verkoop van planten.

 

De Valk, Ruurlo
De tuin De Valk van Dineke Brethouwer is een romantische, landschappelijk tuin van ruim 5000 vierkante meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van Dineke zelf. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn er te vinden. Het is een tuin waar men heerlijk door heen kan dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers zoals asters en dahlia's is de tuin tot ver in september nog prachtig. Men is welkom 'onder de Berg'. Tuin "De Valk", Buitenvelderweg 2 in Ruurlo. Entree: €2,50 inclusief koffie/thee.

 

Hof te Ruurlo, Ruurlo 
Hof te Ruurlo is de tuin van Marcel en Wim en is 1100 vierkante meter. De tuin is ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage-achtige tuin waaronder 525 verschillende soorten hosta's. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, zoals de hosta's, staan in potten (ongeveer 600) zodat er mee geschoven kan worden. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin vanaf diverse plekken kan bekijken. Hof te Ruurlo, naast de molen Agneta. Borculoseweg 40 in Ruurlo. Info: www.hofteruurlo.nl. Entree: gratis. Koffie en thee verkrijgbaar.

 

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor: rolstoel, rollator, kinderwagen etc. Honden niet toegestaan. Alle tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ook zijn ze allemaal op 3 september nog een keer openAnder nieuws