Header image

Pinautomaat ING in Ruurlo moet weg

RUURLO - De pinautomaat van de ING aan de Dorpsstraat in Ruurlo wordt weg gehaald. Er wordt te weinig geld gepind bij de geldautomaat en daarom wordt de voorziening deze week al weg gehaald.

Ook omdat er op dit moment veel plof- en ramkraken worden gepleegd op geldautomaten heeft bijgedragen aan de beslissing van de ING. De bank heeft vorig jaar nog geinvesteerd in de geldautomaat aan de Dorpsstraat. De beveliging werd verbeterd door het plaatsen van extra camera's.

Karel Brummer is eigenaar van de Ruurlose vestiging van The Read Shop, van wie de ING ruimte voor de geldautomaat huurt. Hij probeert het weghalen van de automaat in Ruurlo tegen te houden.  "Zo heb ik aangegeven dat er vanaf juni in het centrum van Ruurlo een extra stroom bezoekers te verwachten is, naar aanleiding van het te openen museum More in Kasteel Huize Ruurlo", zegt Brummer tegen de Twentsche Courant Tubantia.

Inwoners van Ruurlo kunnen op dit moment nog wel geld pinnen bij de geldautomaat van de Rabobank aan de Dorpsstraat, en in de supermarkten van Plus en Coop.

Foto: Google MapsAnder nieuws