Header image

Politie kan geen bekeuringen uitdelen door storing

ACHTERHOEK - We mogen je niet oproepen tot het overtreden van regels. Daarom doen we dat ook niet! Maar het is natuurlijk wel handig om te weten dat je momenteel geen bekeuring kan krijgen. Dit door een storing bij de politie. 

Agenten kunnen niet bij hun digitale systemen, en dus geen bonnen uitschrijven. Dat bevestigt de politie tegenover NOS. Er is sprake van een internetstoring bij de dienders. Ze kunnen verder geen kentekengegevens meer opvragen of persoonsgegevens natrekken. "We zijn onthand", bevestigt politiewoordvoerder Marten Schwandt tegenover NOS. "We moeten nu creatief zijn. Het is niet zo dat agenten helemaal geen bonnen kunnen uitschrijven, het moet gewoon op de ouderwetse manier." Al meldt dagblad AD dat agenten helemaal geen beschikking meer hebben over papieren bonnen. 

De oorzaak van de storing "is een technisch probleem binnen de eigen ICT van de politie", zegt de woordvoerder. Het heeft vermoedelijk niet te maken met de wereldwijde cyberaanval. Wel heeft de politie als voorzorgsmaatregel hun ICT beveiligd. Daardoor kan het zijn dat politie.nl minder goed werkt. 

Hoe lang de storing duurt is momenteel geen zicht op.

Lees ook: Website politie beperkt bereikbaar door wereldwijd cybervirus

Door mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws