Header image

Programma ‘Lekker weg aan tafel’ in de Achterhoek

ACHTERHOEK – Op 4 september zal het televisieprogramma ‘Lekker weg aan tafel’ aandacht besteden aan de Achterhoek. Kenmerk van het programma is een combinatie van culinaire specialiteiten met toerisme. Topkok René Pluijm bereidt in het programma een maaltijd voor een familie bestaande uit drie generaties die gedurende het programma toeristische uitstapjes ondernemen. Doel van het programma is de kijker te interesseren voor het houden van een vakantie of kort verblijf in de Achterhoek. Het programma is er een uit een serie en wordt op 4 september om 16.55 uur uitgezonden.

Centraal in het programma staat de tafel waar ’s morgens de familie wordt ontvangen en waar ’s avonds de verhalen worden verteld over de beleefde avonturen in de regio. De tafel is opgesteld bij Huis De Wiersse in Vorden. Hier komt de familie van drie generaties (opa, oma, vader, moeder, zoon van 10 en dochter van 13) bijeen. Presentatrice Evelyn Struik ontvangt er de gasten. Twee cameraploegen van RTL hebben de familie tijdens hun uitstapjes in de Achterhoek gefilmd. Opa en kleindochter gaan op de fiets naar de in het bos gelegen kartingbaan in Eefde. Vader en moeder rijden per solex naar wijngoed Kranenburg bij Vorden, een van de vele wijngoederen die de Achterhoek rijk is. En oma en kleinzoon staan op de film bij hun bezoek aan de in het teken van heksen gestelde speeltuin De Witte Wieven in Zwiep.

Ook de inkopen van kok René Pluijm zijn op beeld vastgelegd. Eerst een bezoek aan kaasboerderij Weenink in Lievelde waar het proces van kaasmaken is gefilmd. Speciale aandacht is er voor de vele bijzondere soorten kaas die daar worden bereid. Tweede deel van de inkooptocht is het bezoek aan bakkerij Wijnand in Laren, een bakker die bekroond is met twee sterren. Een kwalificatie die door de bakkerijbranche wordt uitgereikt als gevolg van uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. Hier heeft RTL het proces van het maken van brood in beeld gebracht, van graan tot eindproduct. Beide producenten van de Achterhoekse streekproducten vertellen in het programma uitgebreid – en interessant! – over hun bedrijf.

Het format van het programma is zodanig opgesteld, dat er veel aandacht is voor human interest. De relaties tussen de verschillende familieleden staan centraal. Er is in het programma veel tijd voor de achtergronden van de verschillende familieleden, met name aan de moeder van het gezin die kort voor de opnames een carrièreswitch heeft gemaakt. De toeristische items worden wat korter in beeld gebracht. De toeristische items kennen elk drie minuten, maar geven de kijker toch een goed beeld van het fraaie Achterhoeks toeristisch product.

Lekker weg aan tafel is een serie van twaalf uitzendingen. De eerste zes zijn inmiddels achter de rug. De tweede serie wordt vanaf 28 augustus uitgezonden. Het Achterhoekse programma is als tweede in de rij, op 4 september aan de beurt. Uitzendmoment is juist voorafgaand aan het populaire programma Life4you waarmee op een groot aantal kijkers wordt gegokt. Herhaling van het programma is een week later, op 11 september, op de zondagochtend.

De uitzendrechten zijn betaald door de Regio Achterhoek. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme is door de Regio Achterhoek ingeschakeld voor de redactionele samenstelling van het programma. Daarvoor had ABT intensief contact met de redactie van RTL en mogelijke locaties voor de opnames. Vanzelfsprekend hoorde de begeleiding van de tv-ploeg op de opnamedag daar ook bij.



Ander nieuws