Header image

Schrijfwedstrijd ‘Vaak bu-j te bang’

ACHTERHOEK– De Zwarte Cross en de Gelderse en Overijssels bibliotheken dagen basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 uit voor de schrijfwedstrijd ‘Vaak bu-j te bang’. Aan de leerlingen wordt gevraagd een verhaal of gedicht te schrijven over (te) bang zijn. Een jury, met onder andere Tante Rikie en Gijs Jolink, beoordeelt de inzendingen en roept op 1 juli de prijswinnaars uit. De hoofdprijs is toegang tot de Zwarte Cross voor het hele gezin. Deelnemers kunnen hun inbreng voor 22 juni 2017 sturen naar webredactie@oostachterhoek.nl.
 

De festivalorganisator geeft aan dat angst de laatste tijd vaak de norm lijkt te zijn. Hier wil de organisatie graag een vuist tegen maken. De Zwarte Cross roept bezoekers op hun angsten overboord te zetten en in het diepe te springen. De Gelderse en Overijsselse bibliotheken willen hier graag hun bijdrage aan leveren. Het onderwerp van de schrijfwedstrijd is daarom gelijk aan het thema van de Zwarte Cross ‘Vaak bu-j te bang’.

Vaak bu'j te bang! is een Achterhoekse uitdrukking en wordt regelmatig gebezigd om elkaar uit te dagen. 'Vrij vertaald betekent het thema zoveel als: maak je toch geen zorgen, spring eens in het diepe of no guts, no glory!’, zo omschrijft de Zwarte Cross het zelf. Het festival is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli 2017. En natuurlijk is Tante Rikies voorleesteam, bestaande uit bibliotheekmedewerkers uit de Achterhoek, weer actief in het BlagenparadijsAnder nieuws