Header image

SKB Stomapoli uitgeroepen tot stomapoli van het jaar

WINTERSWIJK - Voor het eerst is de titel Stomapoli van het Jaar uitgereikt aan een stomapoli van een ziekenhuis. Gedule Hermsen en Esther Wissink, stomaverpleegkundigen in ons ziekenhuis ontvingen dinsdag 24 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst de Hanneke F. De Graaf oorkonde. De bijbehorende award wordt hun op zaterdag 28 mei tijdens de Stomadag van de Stomavereniging in Assen overhandigd.

“Stomapoli van het Jaar is een eretitel die de Stomavereniging niet zomaar uitreikt. Het gebeurt zelfs niet elk jaar dat iemand ervoor in aanmerking komt. Stomaverpleegkundigen moeten nogal wat in hun mars hebben om aan de criteria voor de prijs te voldoen,” legt Rein van der Leeuw, voorzitter van de landelijke Stomavereniging, uit aan de vele collega’s die de uitreiking bijwoonden.

Patiënten zeer tevreden over de stomazorg
“Gedule Hermsen en Esther Wissink hebben de oorkonde en award meer dan verdiend,” vervolgt Van der Leeuw. “Zoals ook uit het rapport van de Stomavereniging blijkt, zijn patiënten zeer tevreden over de stomazorg in het Achterhoekse ziekenhuis. Beide dames gaan fantastisch om met de patiënten. De stomadrager staat bij hun op de eerste plaats: ze proberen voor iedere patiënt een passende oplossing te vinden.”

Ook zorggroepmanager Bert Bartelink is razend trots op de stomaverpleegkundigen. “De passie en het enthousiasme waarmee zij hun werk doen, zien we terug in de patiëntenwaarderingen. Ze zijn laagdrempelig en patiënten doen nooit tevergeefs een beroep op hen. Ook met collega’s en de eerstelijn wordt intensief samengewerkt. Kortom de titel hebben de dames zeker verdiend!”

Links teammanager Polle Driesprong, rechts de stomaverpleegkundigen Gedule Hermsen (l) en Esther Wissink (r) brengen een toast uit met alcoholvrije champagne. Op de achtergrond tegen de trap de oorkonde van de Stomavereniging.

Kader
De prijs wordt toegekend aan een stomapoli die opvalt door deskundigheid op het gebied van stomazorg, de inzet voor patiënten en daarnaast op andere wijze een positieve bijdrage levert aan het leven van stomadragers. De prijs is voor het eerst in 1999 toegekend. De toenmalige winnaar, Hanneke F. de Graaf, werd ook de naamgever van de award.Ander nieuws