Header image

Start zomercarrousel-cyclus Theater Onder de Molen Vorden

VORDEN -  Gedurende het zomerseizoen verzorgt Theater Onder de Molen gedurende 8 weken op de woensdagavond tussen 20.00 uur en ca. 22.00 uur voorstellingen onder de naam “zomercarrousel”. Onder het genot van een kopje koffie of thee met eigengemaakte molenkoek worden de gasten ontvangen voor hopelijk een heerlijk avondje uit. Het theater hoopt dat dit tevens een mooie gelegenheid biedt voor spontane contacten tussen “toeristen” en lokale bewoners van onze mooie Achterhoek.
 

 

Op woensdagavond 5 juli bijten Derkjan Terpstra en het mannenkoor Shansons het spits af.


Derk-Jan Terpstra is 14 jaar en woont in Toldijk. Vanaf zijn 9e jaar speelt hij al piano. Hij speelt verschillende stijlen: van Yiruma tot filmmuziek, pop, blues en een beetje klassiek.  Zijn ambitie ligt echter bij het improviseren; bestaande liedjes ombouwen en voorzien van een eigen touch of geheel nieuwe composities bedenken. Hij speelt achtergrondmuziek bij verschillende gelegenheden, is ook bij een bandje en hij mocht in 2016 een klassiek stuk spelen bij Manana Manana in Hummelo. Op 5 juli brengt hij verschillende muziekstijlen ten gehore, waaronder een eigen improvisatie.

 

Het mannenkoor Shansons bestaat uit 21 mannen uit de Achterhoek. Het koor is opgericht in maart 1999.  Ze is ontstaan uit een initiatief van een paar mensen die wilden optreden tijdens de maandelijkse soosavonden die in Doetinchem werden gehouden door Stichting Homoseksualiteit Achterhoek. Het koor staat onder leiding van dirigent Harry Thissen, die in dit roze gezelschap een minderheidspositie inneemt. Het repertoire is heel gevarieerd. Nederlandstalige nummers worden afgewisseld door Duitse of Engelse. Soms a capella, vaak met muzikale ondersteuning.  Tijdens optredens worden de muziekmappen niet gebruikt.

 

Dit optreden is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint woensdagavond 5 juli om 20:00 uur. De toegangsprijs is € 10,00. Kaarten kunnen via de website (www.theateronderdemolen.nl) worden besteld, maar ook aan de zaal worden gekocht. Voor € 50,- pp kunt u alle acht zomercarrousel-avonden bezoeken. Op de website vindt u tevens het volledige voorjaarsprogramma van het theater.Ander nieuws