Header image

Taxusgroen inzameling 2016 nog groter dan voorgaande jaren

WINTERSWIJK - Stichting Nina en Wenninkhof bedanken alle inwoners, bedrijven en organisaties voor hun inzet en bijdrage!

Wij zijn heel blij dat afgelopen jaar de inzamelingsactie van het taxussnoeisel een groot succes is geweest. 35 kubieke meter met schoon Taxussnoeisel hebben wij in kunnen leveren bij Vergroot de Hoop.

Ten opzichte van 2015 is er samen met u maar liefst drie keer zo veel taxussnoeisel opgehaald!

Het was overweldigend om te zien hoe mensen die zelf hun Taxus hadden geknipt het snoeisel kwamen brengen: in kussenslopen, Big Bags, zakken, enz.

Met het inleveren van het taxussnoeisel wordt niet alleen grondstoffen om medicijnen te maken tegen kanker bewerkstelligd, maar elke volle bak (1 kubieke meter) die is opgehaald levert maar liefst een bedrag van 30 euro op voor een kanker gerelateerd goed doel.

Wenninkhof heeft voor het tweede jaar op rij Stichting Nina verblijd met een enorm bedrag. Door uw enorme inzameling van taxussnoeisel mochten zij een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 1050 euro!
Stichting Nina wil kinderen met een hersenstamtumor een kans op genezing geven. Daarvoor steunen zij het opstarten van de onderzoeken in het VUmc in Amsterdam. Alle middelen die Stichting Nina inzamelt komen ten goede aan deze onderzoeken.

Ook voor dit jaar gaan wij weer Taxussnoeisel inzamelen en hopen we weer op Uw steun te mogen rekenen.

Zoals nu de planning is zal de actie weer gaan lopen van 1 juni t/m ca. 31 augustus, afhankelijk hoe lang de jonge scheuten van de Taxus doorgroeien.

Namens stichting Nina en Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof willen wij u hartelijk bedanken voor alle steun en hopen wij samen met U aankomend seizoen nog meer in te kunnen zamelen. Ander nieuws