Header image

Tour de boer concert Amicitia Rietmolen

RIETMOLEN - Op zondag 11 juni zal Tour de boer editie 2017 plaatsvinden. Ook dit jaar mogen de bezoekers zich verheugen op een concert vol verrassingen in een prachtige ambiance. Amicitia is te gast bij de familie Emsbroek, boerderij 'de Matterhaar' in de buurtschap Hoonte.

Het is niet toevallig dat de harmonie van Amicitia gedichten van Gerrit Achterberg verklankt. De dichter woonde, van 1946 tot 1953, in de buurtschap Hoonte. Achterberg was gelukkig op Hoonte in de Achterhoek. Zoals hij dichtte:

'Ik heb van de natuur nog nooit genoten als hier op Hoonte in de Achterhoek.
Mariahoeve heet het hoge huis. Hier krijgt het ogenblik voldoende grootte en achtergrond, een eeuwig open doek voor de verbeelding van het paradijs. '

In dat paradijs van Achterberg brengt de harmonie, met zang van Herald Orriëns, een drieluik ten gehore. De muziek is gecomponeerd door Jacob de Haan, de teksten zijn van Gerrit Achterberg. Enige tijd geleden heeft de dirigente van het jeugdorkest Susan Waanders aangegeven de muzikale leiding over te willen dragen, het Tour de boer concert zal het laatste concert onder haar leiding zijn. Ze neemt op passende wijze afscheid. Zo'n 50 jeugdleden en oud-jeugdleden hebben op haar oproep gereageerd om ter gelegenheid hiervan samen een orkest vormen. Het feit dat zoveel oud leden meedoen geeft aan hoe populair de dirigente onder de jeugdleden is. Het jeugd orkest zal garant staan voor een sprankelend optreden, waarbij het voor het publiek moeilijk zal worden om stil te zitten.

Van stil zitten zal tevens geen sprake zijn bij stukken die de malletband van Amicitia ten gehore brengt. Met het nummer ‘Nobody’s wife’ van Anouk laat de malletband horen dat je met melodisch slagwerk uitstekend kunt ‘rocken’. Het nummer wordt gezongen door Susan Waanders. Bij het nummer ‘Sun Is Shining’, origineel een werk van het progressieve houseduo Axwell ? Ingrosso, krijgt de malletband versterking van een blazersensemble. Daarnaast zullen bezoekers merken dat er muziek zit in olievaten.

Na afloop van het concert start de afterparty waarbij de Haaksberger muzikanten zorgen voor een vrolijke noot. Het concert begint om 13.33 uur aan de Oude Eibergseweg 19 te Neede. De toegang gratis, een vrije gift na afloop van het concert is welkom.Ander nieuws