Header image

Try-out concert Excelsior op 8 juli in de Pickerhal

EIBERGEN- Het harmonieorkest van Excelsior zal op zondag 16 juli a.s. deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. In de eerste divisie H1 nemen zij het op tegen 23 orkesten uit diverse landen, waarvan slechts 5 uit Nederland. In voorbereiding op het WMC worden twee try-out concerten gehouden, waarvan de eerste op 24 juni was. De tweede try-out vindt plaats in de Eibergse Pickerhal, op zaterdag 8 juli a.s.

Het harmonieorkest speelt het volledige programma achtereen, zoals dat ook op 16 juli zal gebeuren. Na een een licht en vrolijk inspeelwerk van Germaine Tailleferre volgt het verplichte werk, The Unknown Journey van Philip Sparke, met hoge tempi en bijzonder lastige techniek. Als tegenhanger heeft Excelsior daarom als keuzewerk Poema Alpestre van Franco Cesarini gekozen. Met de fraaie melodieën en grootse hoogtepunten laat dit een hele andere kant zien van het orkest. Poema Alpestre is gebaseerd op de Alpensymphony van Richard Strauss. 

De try-out in de Pickerhal begint om 20.00 en de entree is vrij. Iedereen is van harte uitgenodigd om te beluisteren wat Excelsior op 16 juli gaat brengen op het wereldtonnel van de amateurmuziek.
 


Bekijk hieronder de foto's
Ander nieuws