Header image

Uitvoering Paasoratorium in Ruurlo

RUURLO - Op zaterdagavond 15 april a.s. klinkt om 19.30 uur in de Dorpskerk, Kerkplein 1 in Ruurlo het Paasoratorium 'Het Lam dat ons doet leven'. Voor dit Paasoratorium heeft componist Dirk Zwart teksten van dichteres Ria Borkent op muziek gezet.

 

Het is een eigentijdse compositie die muzikaal zeer toegankelijk is.

In dit  Paasoratorium wordt het verhaal verklankt van de intocht van Jezus in Jeruzalem tot en met de opstanding. De begeleidingen sluiten naadloos aan bij de beleving en inhoud van de tekst, waardoor het geheel  een indringend en expressief karakter krijgt met een grote zeggingskracht. Bij een aantal koorstukken heeft Dirk Zwart een trompetpartij gecomponeerd die veel toevoegt aan de uitbeelding van de teksten  Het oratorium begint met een indrukwekkende inleiding van orgel en trompet als een signaal om attentie voor het verhaal dat vertelt gaat worden. De bezoekers kunnen actief meedoen door het meezingen van een aantal refreinen.

 

Uitvoerenden:

Projectkoor Ruurlo-Barchem bestaande uit 45 enthousiaste vrouwen en mannen uit Haarlo, Borculo, Neede, Vorden, Lochem en Ruurlo/Barchem.

 

Klaas van der Wal trompet. Gerard Wesselink orgel.  Jan Leijenhorst leest de inleidende teksten op de koorgedeelten. Algehele leiding: Dirk Zwart die vanachter de vleugel het koor begeleidt en dirigeert. Het oratorium duurt tot ongeveer 20.45 uur.Vrije entree, collecte bij de uitgang.Ander nieuws