Header image

Ventilator aan! Vandaag misschien wel 36 graden

ACHTERHOEK - Veel mensen klagen over de warmte de laatste dagen. Wat logisch is want 30 graden is in Nederland best uitzonderlijk. En of het nog warmer kan? Zoals de kop al doet vermoeden… Ja dat kan! 

Donderdag kan de temperatuur in de regio tot wel 36 graden stijgen. Één pluspunt, in de namiddag en avond krijgen we een paar verkoelende regenbuien over ons heen. Maar reden genoeg dus om overdag de bureauventilator op de hoogste stand te zetten. 

Plakkerige nacht
Wanneer je denkt de warme dag gehad te hebben moet je ook nog de nacht in. Leg de kussens en lakens maar alvast in de vriezer, want het beloofd een plakkerige nacht te worden. Al kan de regenbui er wel voor zorgen dat het ietsje aangenamer wordt dan afgelopen nachten. 

Lees ook: Er komt weer een plaknacht aan: Zo overleef je ze

Verkoeling zoeken
Middagje vrij? Reden genoeg om verkoeling te zoeken toch! Bijvoorbeeld bij het zwembad of bij een recreatieplas. Steven de Vries uit Zutphen vloog met zijn drone over het Bronsbergenmeer in Zutphen en schoot deze beelden.

Lees ook: Drukte bij recreatieplassen tijdens hitte

Openbaar vervoer
Ook in het openbare vervoer wordt er rekening gehouden met de hitte. Er staan donderdag extra hulptroepen klaar voor gestrande treinreizigers. “In een gestrande trein waarvan de klimaatbeheersing is uitgevallen, kan er binnen 15 minuten een gevaarlijke situatie voor de reizigers ontstaan”, legt Henny Kennedy, manager van de incidentbestrijders bij ProRail, uit aan dagblad Metro. “De temperatuur loopt dusdanig snel op dat de reizigers er snel uit moeten.”

Door mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws