Header image

VuurFestival Meddo zet Meddo weer in vuur en vlam

MEDDO – Op zondag 16 april, aankomend weekend, zet de organisatie van het VuurFestival Meddo weer in vuur en vlam. Op het festivalterrein aan de Wesselinkweg zal alweer voor de 8e keer het grootste paavuur uit de Achterhoek ontstoken worden.

Vanaf januari zijn de holtslöppers (vrijwilligers die snoeihout verzamelen) alweer druk in de weer om de grote houtstapel van het VuurFestival bij elkaar te krijgen. Ook dit jaar beloofd het paasvuur weer een grote hoogte te bereiken daar er meer dan 250 wagens aan hout zijn opgehaald. Mike Goossens: "Op goede vrijdag gaan we het paasvuur opbouwen met een grote kraan, pas dan zie je hoe hoog de bult wel niet is, dat blijft indrukwekkend".

Naast het grote paasvuur zijn er meer activiteiten. Zo is er op eerste paasdag van alles te doen voor de hele familie. "We hebben ook dit jaar weer vanalles te doen voor onze jongste bezoekers. Er kan gedacht worden aan attracties zoals een draaimolen, maar ook een disco springkussen en een heus doolhof van zo'n 20x20 meter", aldus Remco Elferink. Ook zijn er 6 podia met een breed aanbod qua muziek, van raggea tot rock, van apres-ski tot house.

Om 21 uur zal traditiegetrouw het paasvuur ontstoken worden, voorafgaand aan een indrukwekkende openingsshow. Deze show wordt ieder jaar op maat gemaakt voor het evenement. Om alle kosten die het evenement met zich mee brengt vraagt de organisatie wel met ingang van dit jaar vanaf 18 jaar 5 euro entree. Roy Heesen vertelt waarom hiervoor gekozen is. "We moeten wel een kleine vergoeding vragen omdat de eisen vanuit instanties steeds meer aangescherpt worden en dus extra kosten met zich mee brengt. Daarnaast loopt de vrije gift steeds meer terug waardoor het niet meer te bekostigen is". Om het familie evenement te behouden is gekozen om kinderen tot 18 jaar gratis naar binnen te laten.

Naast eerste paasdag is er ook de avond ervoor, op zaterdag 15 april, al een programma. Dan spelen de bands Mass Rebellion en The Plodde Band in de Houthakkershut en is het hoofdprogramma ingevuld door Team Rush Hour en Rave van Fortuin in de grote Feesttent. Kaarten voor de zaterdagavond kosten 10,- euro. Kaarten en meer informatie is te vinden op www.vuurfestival.nl.Ander nieuws