Header image

Word Gastheer van het Landschap in gemeente Berkelland

BERKELLAND - Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere (natuurlijke) waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in jouw gebied te zien en te doen is? Word Gastheer van het Landschap gemeente Berkelland, leer andere ondernemers kennen, bouw samen een netwerk op en verrijk het verblijf van je gasten. 

 

Op 25 september 2017 start IVN Gelderland, in samenwerking met de gemeente Berkelland, Stichting Achterhoek Toerisme en provincie Gelderland, het programma Gastheer van het Landschap. Ben je recreatie-, horeca- of agro toeristische ondernemer in de regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin je gastheer bent, zodat je je gasten meer kunt vertellen over het gebied en hen kunt wijzen op de bijzondere plekjes? Meld je dan aan!

 

In vier cursusdagdelen wordt kennis gemaakt met het gebied. Onder andere de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, cultureel erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes in de omgeving komen aan bod. Samen met de deelnemers wordt gebouwd aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die de kwaliteiten van het gebied uitdragen. Gezamenlijk worden activiteiten en producten ontwikkeld ter promotie van Berkelland, om meer gasten te bereiken en hen een optimale beleving te bieden. Laat je verrassen door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen op diverse locaties in het gebied, waarbij ook de buitenruimte verkend wordt.

 

De cursus vindt plaats op 25 september, 10 oktober, 24 oktober met een afsluitende veldexcursie op maandag 6 november 2017. Dankzij bijdragen van de gemeente Berkelland en de provincie Gelderland kost deelname aan het programma slechts € 160,- per persoon. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Direct aanmelden kan via www.ivn.nl/cursus-berkelland of kijk voor meer informatie op www.ivngastheervanhetlandschap.nl.   Ander nieuws