Header image

Zomeractiviteiten bij de DRU Cultuurfabriek

ULFT- In de zomermaanden bruist het in en rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De DRU Cultuurfabriek presenteert dan een reeks aan zomeractiviteiten voor jong en oud. Hieronder volgt een korte samenvatting.


De aftrap van het zomerprogramma is op zaterdag 15 juli. Tijdens een bruisende Balkan Avond kunnen bezoekers genieten van heerlijke balkan-hapjes en zigeunermuziek van de Roemeense gipsy band Nadara. Deze band behoort tot de top 3 van zigeunerorkesten uit Transsylvanië. Dankzij haar eigentijdse en opzwepende gipsy-beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna de wereldmuziekpodia in heel Europa.

Op zaterdag 19 augustus wordt de komische buitenfilm ‘Rien à Déclarer’ vertoond en na het grandioze succes van vorig jaar worden de Jamsessie rond het Kampvuur, Cocktail Night, Bier Blues & BBQ en de Pubquiz opnieuw georganiseerd. In het kader van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve verzorgen internationale studenten tijdens het Euregio Rhein-Waal prachtige zomerse pianoconcerten in onze zaal. Kom op 25 & 29 juli en 1 & 5 augustus kijken naar veelbelovende jonge pianisten vanuit de hele wereld.

Zomerexpo & Waterdagen
In de foyer van de DRU Cultuurfabriek is een zomerexpositie te zien van de eindexamenklas Fotografie Vakopleiding van de fotovakschool in Apeldoorn. Zes studenten laten vijf werken zien die samen hun eindopdracht vormen. De expositie is gratis te bezichtigen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven in en rondom de DRU Cultuurfabriek. Met als hoogtepunt de Woensdag Waterdagen (6+): uitdagende water-doe-dagen onder begeleiding van echte waterprofessoren uit het Nederlands Watermuseum in Arnhem.

Daarnaast biedt de DRU Cultuurfabriek een aantal zomerarrangementen aan die op een datum naar keuze te reserveren zijn, waaronder de culinaire fiets- of wandeltocht en scootertochten door de Achterhoek. Het volledige zomerprogramma is te vinden op de website

Foto: Thomas van ZuylenAnder nieuws