Header image

Zomerse zoetigheid in Neede

NEEDE – Op woensdag 23 augustus wordt de 27e editie van de Nationale Jammarkt gehouden. Deze unieke markt is al jaren een groot succes en trekt vele duizenden bezoekers.

 

Tijdens deze gezellige markt kun je niet alleen jam, gelei, marmelades, chutney, confituur en jamgerelateerde producten kopen, maar kun je ook de jamkoningin bewonderen, allerlei activiteiten bijwonen en genieten van het vele entertainment.

 

Het thema van de Nationale Jammarkt is dit jaar: Welkom in de wereld van zomerse zoetigheid en wordt gehouden van 11 tot 5 in het centrum van Neede.   

 

De markt
Jam, jam en nog eens jam? Natuurlijk vind je jam in overvloed tijdens de markt maar dit is zeker niet het enige wat je er kunt vinden. De Jammarkt is een speciale markt gericht op alles rond zomerse zoetigheid. Poffertjes, chutneys, vruchtengebak, mosterd, high tea, marmelades, ijs, honing… Om nog maar niet te spreken van producten om jam te maken en te koken met fruit.


Maar de markt biedt nog meer: zit even rustig op een van de terrassen voor een heerlijk drankje met gebakje of luister en kijk naar een van de vele entertainers.

 

Jamkoningin
Al jaren wordt de Jamkoningin uitgekozen tijdens de Nationale Jammarkt. Wil jij weten wie dit jaar de dame van de jam geworden is? Kom om 11.00 horen wie dé Jamkoningin van 2017 is geworden. De rest van de dag loopt onze dame rond op de jammarkt om op de foto te gaan met standhouders en bezoekers. Dus zoek haar vooral op!

Jamworstelen

Terug van weggeweest: het jamworstelen! Vroeger bedacht door Frankie is deze geweldige activiteit dit jaar weer georganiseerd, dit keer met behulp van Bernard van de Ruif. Duik in een bak met jam en win van jouw tegenstander tijdens een goed potje worstelen. Maar kijk uit dat je niet weg glibbert!

 

Meer weten over de Jammarkt? Kijk op facebook.com/jammarktAnder nieuws