Header image

13 medailles op Toestelfinales voor RGV-meiden

RUURLO - Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd geturnd door de RGV-turnsters uit de 4e en de 5e divisie. Dit waren de toestelfinales in Ede. Hier kunnen de turnsters, in tegenstellen tot de overige wedstrijden, op elk toestel een medaille verdienen. Ruurlo werd vertegenwoordigd door tien turnsters in drie verschillende categorieën.

 

Voor vijf turnsters was het een extra belangrijke dag. Zij mochten nu voor het eerst hun eigen gemaakte oefening laten zien voor komend seizoen. Zo konden ze alvast kijken of de oefening klopte en aan alle eisen voldeed, of dat ze nog wat moesten wijzigen voor komend seizoen.  

 

Fien Hans en Emma Veenboer waren de eerste RGV meisjes op de wedstrijdvloer. Zij deden voor het eerst hun eigen oefening in het niveau Jeugd 1 – Supplement G. Zij begonnen met hun vloeroefening op muziek en lieten beide een zeer nette oefening zien. Helaas maakte Emma een grote fout waardoor deze als val gezien werd door de jury. Fien ging helemaal op in haar oefening en liet geen steekje vallen. De jury was het hiermee eens en beoordeelde haar oefening met een gouden medaille. Ook Emma Veenboer ging niet met lege handen naar huis, zij behaalde brons op de balk. Fien, die normaal ook een sterke balkoefening kan neerzetten, viel helaas van de balk.

 

In de volgende wedstrijd mochten de Jeugd 2 – Supplement G meiden hun oefening laten zien. Zij hebben dit hele seizoen al gedraaid met hun eigen oefeningen en deze wedstrijd werd daarom ook gebruikt om nieuwe elementen uit te proberen voor komend seizoen. Hier waren Elise Labhom en Sanne Boekelder eerste en derde op brug, daarnaast was er voor Sanne ook nog een bronzen medaille op sprong. De overige meiden in dit niveau deden het ook erg netjes.

 

In de laatste wedstrijd, Jeugd 1 – Supplement F, bleek RGV duidelijk aanwezig tijdens de prijsuitreiking. In alle categorieën wisten de drie RGV meiden het erepodium te betreden. Voor de vloermedailles was er zelfs een compleet RGV podium, Merel Tuitert stond op het hoogste podium voor de gouden medaille, Julia Stegeman werd tweede en Maureen Ketelaar kreeg het brons omgehangen. Ook bij sprong was er goud voor Julia en Merel werd tweede. Maureen kreeg daarnaast ook nog het goud omgehangen op brug en op sprong stond ze, samen met Merel op de derde plaats en kregen de dames beide een bronzen medaille. Ook deze meiden deden voor het eerst hun eigen oefening, dus dat belooft nog wat voor het volgende seizoen.Ander nieuws