Header image

De Heikamp levert topprestatie op het NK Pannenkoekenbakken

RUURLO - Pannenkoekenboerderij De Heikamp heeft ook dit jaar weer bewezen tot de absolute top van Nederland te behoren. Donderdag 14 januari jl. wist De Heikamp beslag te leggen op de 2e prijs van het Nederlands Kampioenschap Pannenkoeken Bakken 2015, tijdens de horecabeurs Horecava in de RAI in Amsterdam.

Tijdens dit professionele evenement streden bijna veertig ervaren koks van pannenkoeken-restaurants uit heel Nederland om de titel Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken 2015. Eigenaar Bert van Zijtveld van De Heikamp is zeer verheugd over de prestatie van zijn team. "Dit is een fantastische prijs, alweer een erkenning voor ons streven naar kwaliteit”.

Culinaire Pannenkoek met een verhaal
Dit jaar bedacht Chef Rob Weijers een bijzonder thema voor 'zijn inzending': de 'MultiCulti Pannenkoek'. 3 gerechtjes van 3 continenten op 1 pannenkoek. Kip Korma uit India, Tonijn-Komkommer salade uit Griekenland, Ananas-cocos tartaar uit Brazilie, gegarneerd met Amandel, Tzatziki en Cocosroom. Een culinaire pannenkoek die tegemoet komt aan de behoefte naar meer wereldse smaken. De Heikamp onderstreept met deze creatie bovendien de pannenkoek als verbindende factor naar Oerhollandse gezelligheid. Rob Weijers, die ook voor De Heikamp aan het fornuis stond, kreeg de eer om de prijs in ontvangst te nemen.

Beoordeling
De pannenkoeken werden beoordeeld door een professionele en onafhankelijke jury. Bij de speciale pannenkoek was de presentatie, het uiterlijk (originaliteit, afwerking en kleurencombinatie), de werkwijze, de smaak en de praktische haalbaarheid en mate van dupliceerbaarheid (op basis van de kostprijscalculatie) de criteria om voor een hoge score in aanmerking te komen. Het evenement werd ondersteund door de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants.

Al meer dan 30 jaar aan de top
De Heikamp heeft door de jaren heen een smaakvolle reputatie opgebouwd. 30 jaar geleden werd De Heikamp door het Algemeen Dagblad al betiteld als Beste Pannenkoekenhuis van Nederland. Sindsdien zijn de pannenkoekcreaties van De Heikamp niet meer weg te denken uit de top van de branche. Vorig jaar werd De Heikamp tijdens het NK door een jury van vakbroeders nog uit geroepen tot de winnaar van de Vakjury-prijs.

De Heikamp deelt de prijs graag met haar gasten
Alle gasten van De Heikamp kunnen vanaf nu de MultiCulti Pannenkoek komen proeven tijdens De Heikamp Feestweken. Tot 27 maart a.s. krijgt elke gast die de Kampioenspannenkoek bestelt, een 2e pannenkoek gratis (dus de pannenkoek voor een 2e persoon, geldig op dinsdag t/m vrijdag). Gelet op de verwachte grote belangstelling adviseert van Zijtveld om wel vantevoren te reserveren.Ander nieuws