Haarlo wint in Deventer van IJsselstreek

HAARLO/DENVETER - Sportclub Haarlo heeft vanmiddag in Deventer gewonnen van IJsselstreek. "Dat zag er in de eerste helft nog niet naar uit" zegt Haarlo trainer Dick Makkink die vond dat de gastheren in de eerste helft sterk speelden en ook veel kansen kregen. "Gelukkig maakten zij er maar een" zegt Makkink. Haarlo weet zelf via Maurice Willems vlak voor rust ook eenmaal te scoren, waardoor er een 1-1 ruststand op het scorebord stond.

Na de rust waren de verhoudingen anders. Haarlo komt na een kwartier spelen in de tweede helft op 1-2 door Lars van den Dobbelsteen. Vijf minuten later doet Van den Dobbelsteen dit nog eens dunnetjes over, hij maakt er 1-3 van. Een kwartier voor tijd komt IJsselstreek terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. "Dan denk je wel even het zal toch niet" geeft Makkink toe, duidend op het feit dat Haarlo dit seizoen al vaker punten weg gaf in de slotfase. IJsselstreek kreeg namelijk na de 2-3 nog een goede kans op de gelijkmaker, maar doelman Kevin Hoenink en de paal voorkwamen dit.

Haarlo beslist de wedstrijd uiteindelijk vijf minuten voortijd. Het is Bart Lerink die de verlossende 2-4 maakt. Het slot akkoord is voor Maurice Willemsen die vandaag niet alleen het eerst doelpunt maakt van Haarlo maar ook de laatste. De eindstand komt daarmee op 2-5.

Haarlo stijgt nu 2 plaatsen op de ranglijst, we vinden de ploeg van Dick Makkink terug op plek 7. Volgende week speelt Haarlo thuis tegen PW 1885 uit Enschede,