Header image

Medailles voor RGV Ruurlo Turnen Dames & Acrogym

RUURLO - Ook dit weekend was RGV Ruurlo weer op meerdere plekken in de Achterhoek vertegenwoordigd op de wedstrijden. Zo was er in Doetinchem de tweede plaatsingswedstrijd voor de 4e Divisie Turnen Dames en in Lichtenvoorde werd de derde plaatsingswedstrijd D/E-Niveau Acrogym georganiseerd.

Turnen Dames. De instappers mochten weer de wedstrijd openen voor RGV Ruurlo. Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd waren ze nog een beetje voorzichtig met hun oefeningen, ging zaterdag de turbo er op. Dit gaf meteen nette en strakke oefeningen met als resultaat twee podiumplaatsen voor de jongste gymnasten van RGV Ruurlo. Linde Biesterbosch werd tweede en Marit Olthof kreeg het brons omgehangen, Joelle Lussink werd zesde en Meave Timmermans werd negende.

Verder was er deze dag ook een medaille voor Xiënna Post. De vorige wedstrijd was zij nog derde, nu behaalde ze een mooie zilveren medaille. Maureen Ketelaar werd in hetzelfde niveau achtste en Merel Tuitert werd veertiende. Bij de Pupillen 1 turnde Femke Meulenveld een nette wedstrijd, en eindigde, ondanks een blessure aan haar voet, als zevende. In dezelfde baan turnde ook Femke Hogenvonder, zij werd na een goede wedstrijd zesde. Anouk van Poelwijk wist net het podium niet te halen en werd vierde. Frederique Scholten eindigde op een mooie negende plaats en Anne Mulling werd elfde. Ook Marjolein van Haaften eindigde, net als Anouk, op een vierde plaats en greep hiermee net naast de medailles bij de senioren.

Acrogym. Op de derde plaatsingswedstrijd nam RGV Ruurlo weer deel met 6 teams. Nora Groeneveld & Fynn Geurtsen (Damespaar E-Instap) draaide een mooie oefening, maar grepen net naast de medailles en eindigde op een vierde plaats. Floor Bosboom, Juliët Engelberts & Alysia Buitenhuis deden mee bij de Damesgroepen E-Instap. Helaas waren zij het enige team in deze categorie dus het goud was automatisch voor hen, maar met het draaien van een super oefening hebben ze hem ook dubbel en dwars verdiend. Iris te Kiefte & Janne Bleumink (Damespaar E-Junior) draaide een goede oefening. Ze vielen halverwege, maar maakte de oefening strak af. Helaas was de zevende plaats niet genoeg om door te stromen.

Vervolgens was het de beurt aan de Damesparen E-Senior. Ruth Harmens & Mirte Kreunen draaide (in hun nieuwe wedstrijdpakjes) een super oefening. Ze hebben tijdens de trainingen keihard gewerkt en dat was te zien, met een mooie score belande ze op een dik verdiende derde plaats en hebben zich hiermee rechtstreeks geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen. Nicole Klinkhamer & Daphne Straver hadden en kleine blessure, maar ze hebben zich er doorheen geslagen en met een mooie zesde plaats deze wedstrijd hebben zij zich ook rechtstreeks geplaatst voor de volgende wedstrijd.

Het laatste team van RGV Ruurlo bestond uit Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof & Tara Buitenhuis. Deze dames waren de vorige keer derde geworden en hadden zich hiermee al geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen. Vandaag ging de wedstrijd iets minder, maar met een mooie achtste plaats hebben ze hun deelname aan de Gelderse Kampioenschappen dubbel en dwars verdiend.Ander nieuws