Header image

Profwielerronde dames vanuit Eibergen

BERKELLAND - De tweede etappe van de Nederlandse profwielerronde voor dames, Boels Ladies Tour, start dit jaar in Eibergen. Berkelland ontvangt deze UCI Women's WorldTour-wedstrijd op 30 augustus.

Het is een rit van de zesdaagse etappekoers voor vrouwen. Boels Ladies Tour, ofwel Holland  Ladies Tour, is Nederlands oudste etappekoers voor wielrensters. Sinds  1998 wordt  de  wedstrijd  verreden  en  heeft inmiddels  de  UCI  2.1  status  vergaard en is hiermee de enige rittenkoers van het land

Na een lus door de Achterhoek wordt koers gezet richting Arnhem, waar nog een plaatselijke ronde op de rensters wacht. De etappe is 132,8 kilometer lang en de finish is voorzien ter hoogte van Hogeschool Artez op de N225. Het kaartje van de tweede etappe Eibergen-Arnhem is te vinden op de website van de gemeente Berkelland.

Wielerparcours De Stofwolk

Sportwethouder Han Boer is er trots op dat de tweede etappe van de Boels Ladies Tour dit jaar start in de gemeente Berkelland. “Wij hebben de smaak goed te pakken. Vorig jaar kleurden de straten in Borculo en Ruurlo ‘roze’ als gevolg van de doorkomst van de Giro ‘d Italia. Dit jaar de start van de Boels Ladies Tour. En dan kan het niet anders dat deze etappe start vanaf de prachtige vernieuwde sportaccommodatie van wielervereniging RTC de Stofwolk in Eibergen. Ik hoop dat dit leidt tot nieuw wielertalent uit de gemeente Berkelland.“

Vernieuwd sportpark

De afgelopen jaren heeft het sportcomplex de Bijenkamp een metamorfose ondergaan. Het sportpark – waar ook de Stofwolk haar thuisbasis heeft  – is zo goed als helemaal vernieuwd. De Stofwolk heeft – met gemeente Berkelland, provincie Gelderland en de hulp van vele vrijwilligers - een nieuwe accommodatie gebouwd.

 Ander nieuws