Header image

Remise en verlies biljarters HCR Prinsen Haarlo

HAARLO - De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen zullen met gemengde gevoelens terug denken aan het afgelopen weekend. Zaterdag werd met moeite een punt behaald tegen De Distel in Roosendaal en zondag werd er thuis met 1-7 verloren van Buffalo.nl uit Den Haag.


De enige speler die niet verloor en beide dagen meespeelde, was Dick Jaspers. Zaterdag won hij met 37-50 van Gerwin Valentijn en zondag moest hij genoegen nemen met een remise tegen Glenn Hofman. Na een gelijk opgaande partij, halverwege na tien beurten stond het 27-24, was het toch Jaspers die het initiatief naar zich toe trok. Bij de stand 40-37 in zestiende beurt maakte hij een serie van zes caramboles, gevolgd door één van drie. Hofman moest het antwoord vooralsnog schuldig blijven, maar toen de kopman van de thuisclub vier keer op rij niet wist te scoren en zijn tegenstrever middels een serie van zeven en één carambole op gelijke hoogte kwam, maakte Hofman de partij als eerste in de 23ste beurt uit. Jaspers wist in de nabeurt wel de eer te redden voor de thuisclub.
Zaterdag  had Raymund Swertz voor de andere winstpartij gezorgd door Hans van der Wurf in 49 beurten met 22-50 te verslaan. Anno de Kleine en Jelle Pijl verloren zowel op zaterdag als zondag hij partijen. Sjef Philipoom was zaterdag met 50-43 in 32 beurten de betere en Jean van Erp rekende resoluut met 30-50 in 17 beurten met de Helmonder af. Van Erp deed dit in stijl door een slotserie van elf caramboles te produceren. 
Pijl verloor zaterdag in 22 beurten met 50-31 in van John Tijssens en was zondag niet opgewassen tegen Jeffrey Jorissen. De Hagenees won in 33 beurten met 35-50. De beslissing viel twee beurten eerder toen hij een serie maakte van acht caramboles. Captain Michel van Silfhout verloor in 63 beurten met 42-50 van Herman van Daalen.
Afgelopen zaterdagavond verloor HCR Prinsen de eerste bekerwedstrijd in Vlaardingen met 6-2 (6-6) van TOVV. Zaterdag om 13:00 uur is de return in Haarlo.

 Ander nieuws